Turism - spatiul rural si zona montana

7x puncte

categorie: Drept

nota: 10.00

nivel: Facultate

Un alt exemplu de tara unde predomina turismul, dar a carei dezvolatre economica este incomparabila cu cea a Elvetiei, este Egiptul, un stat cu o populatie care depaseste 65 milioane locuitori, dintre care doar aproximativ 2 milioane si jumatate reprezinta clasa de mijloc sic ea a oamenilor instariti, restul fiind saraci. Aici turismul reprezinta motorul economiei, alaturi de Canalul Suez fiind ra[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Turism - spatiul rural si zona montana

Un alt exemplu de tara unde predomina turismul, dar a carei dezvolatre economica este incomparabila cu cea a Elvetiei, este Egiptul, un stat cu o populatie care depaseste 65 milioane locuitori, dintre care doar aproximativ 2 milioane si jumatate reprezinta clasa de mijloc sic ea a oamenilor instariti, restul fiind saraci. Aici turismul reprezinta motorul economiei, alaturi de Canalul Suez fiind ramurile care aduc cel mai mare profit economic. In turism exista o serie mare de locatii care intregesc considerabil bugetul statului egiptean, amintind aici piramidele, Valea regilor, Alexandria, Peninsula Sinai.

Dimensiunea spatiului rural este exprimata prin suprafata detinuta dar si din ponderea populatieie ocupate in activitati productive, de servicii, cultural- sociale, de habitat si turism.
Raportat la Uniunea Europeana, Comisia de agricultura si dezvoltare rurala a Consiliului Europei apreciaza ca spatial rural al Europei reprezinta 85% din suprafata sa totala si afecteaza direct sau indirect mai mult de jumatate din populatia europeana.

Ponderea populatiei rurale si a suprafetei ocupate de spatial rural, precum si importanta vietii rurale pentru o tara fac ca problema dezvoltarii si amenajarii rurale sa capete dimensiuni si importanta nationala si internationala. Exemplificam aici Franta, una dintre marile puteri mondiale, unde se spune ca spatial rural reprezinta "cartea de vizita a tarii".

De ce se intampla acest lucru? Pentru ca populatia din mediu rural si din zonele montane este cea care conserva traditionalismul unei tari, cea care pune in valoare specificul unei tari.
Dezvoltarea si amenajarea rurala tinde sa evolueze, sa se modernizeze la nivelul fiecarei tari. Si in Romania acest fenomen se intampla in momentul de fata. Aceasta dezvoltare si modernizare are obligatia si un principal obiectiv totodata de mentinere si conservare a caracterului national al spatiului si culturii rurale.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.