Tunsoarea moderna

7x puncte

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Facultate

Este un auxiliar pretios pentru coafor. Ea permite clientului si lucratorului sa-si controleze permanent munca pe tot parcursul unei lucrari de tuns, de coafat, etc.
Lucratorul poate sa adapteze mai usor si corespunzator frezura sau coafura la fizionomia clientului, sa-si dea seama in timp util de eventualele greseli. De aceea oglinda trebuie sa fie bine luminata si astfel incadrata incat [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Tunsoarea moderna

Este un auxiliar pretios pentru coafor. Ea permite clientului si lucratorului sa-si controleze permanent munca pe tot parcursul unei lucrari de tuns, de coafat, etc.
Lucratorul poate sa adapteze mai usor si corespunzator frezura sau coafura la fizionomia clientului, sa-si dea seama in timp util de eventualele greseli. De aceea oglinda trebuie sa fie bine luminata si astfel incadrata incat sa incadreze si lucratorul si clientul in acest scop ca este montata pe perete deasupra mobilierului de coafura (cam la 10cm mai sus de nivelul acestuia mobilierului).

Nu este permis ca oglinda sa aiba efecte care pot produce deformatii de imagine, sa fie murdara, prafuita sau stropita; ea trebuie sa fie in permanenta curata pentru a reflecta cat mai bine orice amanunt.
CHIUVETA SI SCAFA
Se foloseste pentru spalarea parului, este prevazuta cu sifon pentru scurgerea apei ai impuritatiile rezultate sunt mai multe tipuri de chiuvete care se sprijina pe doua console metale si chiuvete reglabile. Dupa fiecare intrebuintare se curata si se spala de fibrele marului de par.
DULAPIORUL

Este confectionat din lemn prevazut cu 2-3 sertare in care se pastreaza lenjeria, materialele si ustensilele.
Dulapiorul este asezat in partea dreapta a locului de munca astfel incat sa ramana un spatiu liber de 80 cm - 1 m pana la locul vecin, pentru a permite libertatea de miscare a lucratorilor.
SCAUNELE SI CANAPELELE DE ASTEPTARE
Pe langa mobilierul strict necesar executarii meseriei salonul de coafura trebuie sa fie dotat si cu canapele si scane de asteptare cat mai comoda pentru clientela.

In ultimul timp aceste scaune si canapele sunt de mai multe tipuri in culori vii sau pastelate. Aceste scaune prezinta avantajul ca se pot spala usor. Numarul lor este variabil in functie de spatiul general al salonului astfel sa nu impiedice activitatea.
MASUTELE DE ZIARE SI REVISTE
Este confectionat dn lemn fiind vopsit in alb. In ele trebuie sa se afle medicamente necesare: pansamente, leucoplast, alcool sanitar, iod, apa oxigenata, sapun de toaleta si un prosop plusant.
Acste medicamente se folosesc atunci cand este cazul.
VITRINA
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.