Tulburarile de alimentatie

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.91

nivel: Facultate

Oferirea hranei de catre mama si primirea ei de catre copil este inceputul relatiei mama-copil; este un proces fundamental si deosebit de important. Stabilirea unei relatii satisfacatoare, atat pentru mama cat si pentru copil, inca din primele ore de viata, depinde de pattern-ul instinctiv fiziologic al celor doi participanti. Aceasta se dezvolta gradat pe baza experientei zilnice a cuplului si e[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Tulburarile de alimentatie

Oferirea hranei de catre mama si primirea ei de catre copil este inceputul relatiei mama-copil; este un proces fundamental si deosebit de important. Stabilirea unei relatii satisfacatoare, atat pentru mama cat si pentru copil, inca din primele ore de viata, depinde de pattern-ul instinctiv fiziologic al celor doi participanti. Aceasta se dezvolta gradat pe baza experientei zilnice a cuplului si este o relatie mutuala de satisfactie si bucurie reciproca. In aceasta relatie in continua schimbare si perfectionare se dezvolta autonomia si se negociaza independenta.

Atitudinea fata de problemele ivite in alimentatia sugarului
Cele mai frecvente probleme apar in familiile: foarte tinere sau dezorganizate, cu mame singure, fara suport material, sau in familiile numeroase dar sarace cu nivel socio-cuttural scazut. Probleme pot aparea si in familiile normale dar cu rude foarte critice, care sanctioneaza periodic comportamentul tinerei mame. In aceste situatii, nefavorabile nesuportive fie prin saracie sau abandon fie prin criticism exagerat din partea rudelor se produce:

o generalizare a anxietatii firesti puerperale, cu stare de iritabilitate care se exprima si in procesul alimentatiei; mama devine atat de nervoasa iar copilul incepe sa "o simta", sa planga excesiv, protestand prin refuzul alimentatiei, restabilind astfel cercul vicios "mama iritabila-copil agitat".
Particularitati ale comportamentului alimentar Ia copilul de 3 luni-3 ani

Multi autori considera ca aproximativ 20% dintre copiii mici pot prezenta in mod firesc mici probleme in alimentatie, dar numai 2% dintre copii pot prezenta hipotrofie staturoponderala sau malnutritie .
Clasificare si diagnosticIn editia a IV-a a DSM-ului, Tulburarea comportamentului alimentar in perioada de sugar si de copil mic a fost separata de Anorexia Nervoasa si Bulimia Nervoasa. Totusi, exista pediatri care confunda anorexia nervoasa (tulburare specifica adolescentei) sau care utilizeaza impropriu termenul de anorexie pentru a defini refuzul alimentar.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.