Tulburari legate de stres

5x puncte

categorie: Psihologie

nota: 9.73

nivel: Facultate

Anxietatea este prezenta intre mod firesc in emotiile copilului alaturi de frica si tristete. Aproape tot spectrul trairilor anxioase de la simptom (a sindrom se poate exprima in copilarie si adolescenta.
Anxietatea face parte din existenta umana si se caracterizeaza printr-un sentiment iminent de pericol. Poate fi definita ca neliniste emotionala crescuta, cu anticiparea pericolului. Se di[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Tulburari legate de stres

Anxietatea este prezenta intre mod firesc in emotiile copilului alaturi de frica si tristete. Aproape tot spectrul trairilor anxioase de la simptom (a sindrom se poate exprima in copilarie si adolescenta.
Anxietatea face parte din existenta umana si se caracterizeaza printr-un sentiment iminent de pericol. Poate fi definita ca neliniste emotionala crescuta, cu anticiparea pericolului. Se diferentiaza de frica, aceasta fiind un raspuns emotional la un pericol obiectiv.

Frica si anxietatea sunt trasaturi intrinseci conditiei umane, cu functie adaptativa si fac parte din procesul dezvoltarii normale. Distinctia intre frica si anxietate, este data de calitatea de traire anticipatorie a anxietatii vs. frica, care este axata pe un obiect specific. Caracterul patologic al acestor trairi este dat de cresterea frecventei manifestarilor de severitatea si de persistenta anormala a lor.Aspecte ale dezvoltarii afective la copil si adolescent

Chiar inainte de a incepe sa vorbeasca, copilul isi comunica emotiile celor din jur prin comportament, iar pe masura ce achizitioneaza limbajul verbal, copilul devine capabil sa-si exprime diferitele trairi. Frica si anxietatea, tristetea si depresia apar sub diferite forme de exprimare in copilarie. Pe masura ce copilul creste, acestea se modifica, capatand functie adaptativa. Abordarea tulburarilor anxioase se face separat de depresie desi trebuie retinut ca la copil de cele mai multe ori ele apar impreuna. O stare este acompaniata de cealalta. La copil, relatia anxietate/depresie si depresie/anxietate este o stare frecventa.

Frica si anxietatea au aceleasi manifestari psihologice. Sunt resimtite ca un sentiment de teama si tensiune, fiind insotite de fenomene motorii si vegetative (transpiratii, uscaciunea gurii, dureri abdominale, diaree). Sunt reactii de perceptie a unui pericol iminent, frica aparand in prezenta obiectului sau evenimentului stresant, in timp ce anxietatea este mai generalizata, difuza si cu un caracter anticipatoriu.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.