Tulburari hidroelectrolitice in IRC

1x punct

categorie: Medicina

nota: 9.72

nivel: Facultate

In fdaza oligoanurica se retine la fel apa si NA si rezulta hiperhidratare normotona extracelulara. La hiponatremie se poate ajunge prin: intrarea NA in sectoarele celulare odata cu inhibarea pompelor membranare de Na si K cand acidoza este gravapierderea predominanta de Na fata de apa pe cale renala cand tubii prezinta predominant alterari ale receptorilor pt aldosteron, si rezulta deshidratare e[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Tulburari hidroelectrolitice in IRC

In fdaza oligoanurica se retine la fel apa si NA si rezulta hiperhidratare normotona extracelulara. La hiponatremie se poate ajunge prin: intrarea NA in sectoarele celulare odata cu inhibarea pompelor membranare de Na si K cand acidoza este gravapierderea predominanta de Na fata de apa pe cale renala cand tubii prezinta predominant alterari ale receptorilor pt aldosteron, si rezulta deshidratare extracelulara hipotona. Hipotonia extracelulara determina intrarea apei extracelulare in celula si rezulta o tulburare hidrica mixta.

3. dilutie - in faza de oligoanurie cand nu se restrange aportul de apa, apare hiperhidratare extracelulara hipertona urmata de hiperhidratare globala.Mai rar se ajunge la hipernatremie datorita pierderii predominante de apa, urmata de hiperhidratare hipertona si apoi de deshidratre globala.K: in stadiul de decompensare apare hiperpotasemie prin: scaderea eliminarii de K datorita scaderii filtrarii glomerurale, scaderea efectelor aldosteronului cand scade sensibilitatea receptorilor pt aldosteron, iesirea KK din celule datorita acidozei, nu se reduce corespunzator aportul de K mai ales in stadiul oligoanuric.

Hiperpotasemia determina tulburari cardiace, paralizii musculare.
Ca: scade in sange in fazele initiale datorita scaderii absorbtiei intestinale de Ca prin deficit de vitamina D. In timp hipocalcemia stimuleaza secretia de parathormonului care mobilizeaza Ca din oase. In stadii avansate de IRC apare hipercelcemia care agraveaza IRC prin depunerea de Ca in parenchimul renal.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.