Tulburari de fond ale gandirii

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.89

nivel: Facultate

Hiperbulia este o actiune multipla neconconcordanta, nedusa la bun sfarsit, fara randament. Se intalneste in excitatia maniacala.
Abulia reprezinta lipsa oricarei activitati, ca in dementa si oligofrenii grave.Negativismul este refuzul de a indeplini solicitari impuse, in cazul schizofreniei.

Impulsurile : piromania (necesitatea de a face rau, intalnita la psihoastenie), clep[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Tulburari de fond ale gandirii

Hiperbulia este o actiune multipla neconconcordanta, nedusa la bun sfarsit, fara randament. Se intalneste in excitatia maniacala.
Abulia reprezinta lipsa oricarei activitati, ca in dementa si oligofrenii grave.Negativismul este refuzul de a indeplini solicitari impuse, in cazul schizofreniei.

Impulsurile : piromania (necesitatea de a face rau, intalnita la psihoastenie), cleptomania (necesitatea de a-si insusi lucruri straine), mitomania (necesitatea de a spune minciuni).Psihozele toxice sunt maladii psihice cu etiologie toxica: intoxicatii alimentare, efecte euforizante analgezice si hipnotice, care duc la dependenta fata de bauturi alcoolice sau de substante psihodipleptice.

Alcoolismul acut - betia simpla, care provoaca simptome de tulburari psihice stapanite de organism, atunci cand alcoolul nu are o concentratie mai mare de 1% in sange. O concentratie mai mare de 3% a alcoolului in sange provoaca exaltari sau depresii, pierzandu-se coordonarea miscarii corpului, iar vorbirea devine neclara. Crescand impregnanta alcoolica apar tulburari de constiinta cu denubilare progresiva, care duce la somnolenta sau coma.

Betia patologica este o forma acuta de intoxicatie. Apare o turbulenta mai pronuntata, pacientul poate comite crime. Apar halucinatii si se poate chiar sinucide.Alcoolismul cronic totalizeaza tulburarile psihice cu tulburarile organelor interne. Apar halucinatii: animale periculoase, serpi, caini care se reped la pacient. Devine febril, cu temperaturi de 39-40 C, are tremuraturi, puls accelerat, transpiratii, oligourie. Apar tulburari de somn, indispozitie generala care poate sa se termine letal in 3-4 zile.

La pacientii cu alcoolism cronic apar idei delirante pe teme de gelozie, persecutie, autoacuzare, halucinatii. Dementa alcoolica este stadiul final al alcoolismului cronic.Toxicomaniile ca si alcoolismul sunt cele mai periculoase pentru sanatatea fiintei umane. Foarte multi indivizi capabili, apti de a rezolva multe probleme dificile sunt supusi pieirii din cauza alcoolismului si toxicomaniei. Aceste vicii umane au aparut pentru a deregla anumite procese psihologice ale omului care ingreuneaza functionarea logica a societatii si sunt foarte periculoase pentru existenta omenirii.

Astfel, numai structura sistemului nervos central poate fi comparat cu un A microcosmos >>.Omul a fost creeat undeva in Univers, apoi plantat pe A Terra >> in corpul unei fiinte umane. Asa se explica faptul ca o fiinta umana (Isus Christos) s-a nascut intr-o iesle, in Betleem si era protejat de atacurile altor fiinte care existau atunci. In Biblie se scrie despre existenta unei stele, care era o corabie cosmica ce-l supraveghea pe Isus Christos pe Pamant, pentru a corecta genomul fiintei umane, care degrada si mergea intr-o directie gresit
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.