Tulburari de eliminare

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.81

nivel: Facultate

La 3 ani, 26% din copii continua sa prezinte mictiuni involuntare in timpul zilei;34% dintre copii prezinta mictiuni involuntare nocturne .
La 5 ani, aproximativ 3% dintre copiii autisti continua sa aiba mictiuni involuntare in timpul zilei; 10% au mictiuni involuntare in cursul noptii.La 8 ani, 2% dintre copii mai au mictiuni involuntare in timpul zilei si 4% dintre copii mai au mictiuni [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Tulburari de eliminare

La 3 ani, 26% din copii continua sa prezinte mictiuni involuntare in timpul zilei;34% dintre copii prezinta mictiuni involuntare nocturne .
La 5 ani, aproximativ 3% dintre copiii autisti continua sa aiba mictiuni involuntare in timpul zilei; 10% au mictiuni involuntare in cursul noptii.La 8 ani, 2% dintre copii mai au mictiuni involuntare in timpul zilei si 4% dintre copii mai au mictiuni involuntare in timpul noptii (180). Un studiu din Noua Zeelanda arata o prevalenta de 7,4%, iar un studiu din Peninsulele Scandinave una de 9,8%.

La 14 ani, 1% dintre copii continua sa aiba mictiuni involuntare in timpul zilei.DSM IV citeaza urmatoarele date de prevalenta a enurezisului: pentru 5 ani - 7% la baieti; 3% la fete.- pentru 10 ani -3% la baieti;- 2% la fete;- pentru 18 ani - 1% dintre baieti mai prezinta inca enurezis.Somnul profund, cu un mecanism mai lent de trezire si care impiedica constientizarea semnalului vezical. Patternul de somn a fost studiat de multi autori si se considera ca este transmis genetic. Copiii enuretici sunt in majoritate considerati ca avand un somn foarte adanc;

Ingestia exagerata de apa, mai ales spre seara. Mecanismul se pare ca se asociaza cu o poliurie nocturna, care favorizeaza Enurezis-ul.
Conditii somatice asociate care pot favoriza aparitia Enurezis-ului (fara a fi cauze neurologice sau anomalii morfofunctionale ale sistemului congenital).ercetari psihologice: in literatura de specialitate exista multe rapoarte referitoare ia modificarile comportamentului si Enurezis. Exista evident o corelatie intre Enurezis si stresul psihosocial - factori psihotreaumatizanti - totusi nu exista nici un marker pentru a putea diferentia copiii cu Enurezis psihogen si comportament modificat, fata de cei cu Enurezis dar fara modificari comportamentale.

Criterii de diagnostic si caracteristici clinice
In DSM IV, Enurezis-ui este introdus in capitolul tulburari de eliminare, cu mentiunea ca nu se datoreaza unei boli organice si prezinta urmatoarele criterii de diagnostic:
A. Repetate emisii de urina in pat in timpul somnului sau in haine in timpul zilei (fie ca sunt involuntare sau voluntare);
B. Comportamentul devine semnificativ clinic cu o frecventa de 2 ori/saptamana, pentru cel putin 3 luni consecutiv, putand fi declansat si de factori stresanti (sociali, scolari, ocupationali);
C. Copilul trebuie sa aiba mai mult de 5 ani varsta cronologica sau varsta mintala in jur de 5 ani;
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.