Tulburari de conducere simptomatice

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9,398.00

nivel: Facultate

2002- o noua internare de urgenta la spitalul teritorial pentru cadere (fara pierderea constientei), ptoza palpebrala dreapta, diplopie, dispnee extrema, hipotensiune severa (TA=60/40 mmHg); pacienta este tranferata la Institutul Clinic Fundeni pentru investigatii suplimentare. Se efectueaza CT toracic si se deceleaza tumora timica de 5cm; se intervine chirurgical, diagnosticul fiind de ''Tumora t[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Tulburari de conducere simptomatice

2002- o noua internare de urgenta la spitalul teritorial pentru cadere (fara pierderea constientei), ptoza palpebrala dreapta, diplopie, dispnee extrema, hipotensiune severa (TA=60/40 mmHg); pacienta este tranferata la Institutul Clinic Fundeni pentru investigatii suplimentare. Se efectueaza CT toracic si se deceleaza tumora timica de 5cm; se intervine chirurgical, diagnosticul fiind de ''Tumora timica cu invazia pleurei mediastinale si viscerale (T2, NO,MO). Miastenia Gravis forma generalizata''. Se practica timectomie in bloc cu tumora si zona de pleura invadata (prin sternotomie).

Piesa de timectomie 7/3/2 cm cu formatiune tumorala de 5-6 cm cu dezvoltare dreapta si invazia pleurei mediastinale si viscerale drepte, fara adenopatii. Postoperator se efectueaza si 10 sedinte de radioterapie. Ca si efect advers al radioterapiei pacienta dezvolta dezlipire de retina la nivelul ochiului drept cu cecitate ulterioara. Se instituie tratament cu prednison si miofilin. Evolutie postoperatorie favorabila, cu disparitia completa a diplopiei, dizatriei, tulburarilor de deglutitie si masticatie si ameliorarea considerabila a slabiciunii musculare si a dispneei.

2002-2006- evaluari periodice ale sindromului miastenic; evolutie stationara cu usoare exacerbari intermitene ale deficitului miastenic pe fondul unor intercurente respiratorii Iulie 2007-ianuarie 2008- 7 episoade sincopale aparute atat la efort cat si in repaus (inclusive clinostatism), ultimul episod cu 2 luni anterior internarii actuale; mentionam ca unul dintre aceste episoade sincopale a fost insotit de durere retrosternala; un alt episod sincopal a fost insotit de hemoragie digestiva superioara remisa sub tratament medicamentos (probabil reactie de stres pe fondul unui ulcer duodenal cronic)

Examen obiectiv la internare-stare generala usor alterata, agitatie psihomotorie, afebrilitate; bilant cardiovascular- TA=120/90mmHg, fara hipotensiune ortostatica, AV=82/min, regulat, zgomote cardiace ritmice, bine batute, fara sufluri valvulare, fara sufluri carotidiene sau femurale, pulsuri periferice prezente bilateral, fara edeme gambiere fara turgescenta venelor jugulare; pulmonar- dispnee cu polipnee (circa 35 respiratii/minut), torace normal conformat, murmur vezicular inasprit, prezent bilateral

raluri sibilante diseminate pe ambele arii pulmonare, raluri bronsice toracele anterior, predominant sibilante, tuse cu expectoratie mucopurulenta; facies- pletoric, cushingoid; sistem muscular- hipoton, hipokinetic, dar cu reflexe osteotendinoase prezente, ptoza palpebrala ochi drept; tegumente- echimoze la nivelul gambelor, zone depigmentate membru superior drept; tesut conjunctiv adipos-bine reprezentat in special la nivel abdominal.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.