Tulburarea depresiva

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.72

nivel: Facultate

In aceasta sedinta am discutat mai mult despre tehnicile de relaxare, cum ajuta acestea la ameliorarea depresiei, ce presupun ele atat din partea terapeutului, cat si a clientului. Pacientul a fost de acord cu acest tip de terapie. L-am rugat sa se concentreze si am inceput exercitiul de relaxare. In timpul desfasurarii acestuia, la inceput am observat la pacient o stare de agitatie, neliniste ins[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Tulburarea depresiva

In aceasta sedinta am discutat mai mult despre tehnicile de relaxare, cum ajuta acestea la ameliorarea depresiei, ce presupun ele atat din partea terapeutului, cat si a clientului. Pacientul a fost de acord cu acest tip de terapie. L-am rugat sa se concentreze si am inceput exercitiul de relaxare. In timpul desfasurarii acestuia, la inceput am observat la pacient o stare de agitatie, neliniste insa nu atat de mari incat sa intrerup exercitiul, apoi dupa ce am aprofundat starea de relaxare, pacientul a reusit sa se mai destinda.

Dupa cele douazeci de minute acordate antrenamentului, am discutat despre trairile pe care le-a avut si mi-a zis ca i-a fost un pic teama, dar ca s-a linistit si in cele din urma a reusit sa se destinda si de asemena, i-a placut. Am mai vorbit despre utilitatea acestei terapii, iar la sfarsitul sedintei i-am dat ca tema sa se relaxeze singur de doua ori pe zi.

A cincea sedinta. Pacientul si-a facut tema, in sensul ca a incercat sa se relaxeze, dar a spus ca efectele obtinute au fost mai slabe decat cele pe care le-a avut relaxarea facuta de mine, totusi nu se poate elibera de ganduri. I-am explicat ca insusirea acestei tehnici presupune mai mult exercitiu, mai multe repetari si l-am sfatuit sa persevereze. Am continuat cu exercitiul de relaxare si, la sfarsitul acestuia am vorbit cu pacientul despre cum s-a simtit in starea pe care i-am indus-o, mi-a zis ca mai bine decat data precedenta si "parca am dormit cateva ore.

Sunt mult mai odihnit". De asemenea mi-a zis ca seara, inainte de culcare, de cand isi face tema, adoarme mai usor si nu mai viseaza sticle de wiski (cosmarurile sale). A sasea sedinta. Pacientul mi-a zis ca s-a relaxat de mai multe ori deoarece este foarte plictisit si il apasa tot felul de ganduri referitoare la slujba sa si am discutat despre acest aspect, concluzionand ca este capabil sa lucreze atunci cand nu se afla in stare de ebrietate.

I-am spus ca i-as putea aduce o carte cu care sa-si ocupe timpul, o carte care sa-l ajute sa inteleaga terapia de tip sugestiv, lucru care l-a bucurat. Dupa exercitiul de relaxare pacientul nu mi-a relatat lucruri semnificative.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.