Triunghiul Bermudelor

5x puncte

categorie: Geografie

nota: 10.00

nivel: Liceu

Prima lucrare dedicata nemijlocit acestui subiect a fost cartea publicata de John Spencer, intitulata Taramul celor pierduti (1973), care a fost republicata de editura Bantam in tiraj de masa si s-a bucurat de unimens succes. Un film artistico-documentar (Triunghiul diavolului) a starnit un nou val de interes popular asupra subiectului. Febra pentru Triunghiul Bermudelor a atins apogeul in 1974 o [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Triunghiul Bermudelor

Prima lucrare dedicata nemijlocit acestui subiect a fost cartea publicata de John Spencer, intitulata Taramul celor pierduti (1973), care a fost republicata de editura Bantam in tiraj de masa si s-a bucurat de unimens succes. Un film artistico-documentar (Triunghiul diavolului) a starnit un nou val de interes popular asupra subiectului. Febra pentru Triunghiul Bermudelor a atins apogeul in 1974 o data cu publicarea cartii cu acelasi nume, un bestseller(5.000.000 exemplare vandute in lumea intreaga), scrisa de Charles Berlitz impreuna cu John Valentine.

Toate articolele si cartile respective contineau putine dovezi ale unor cercetari directe in materie. Cititorii atenti au putut observa ca autorii se inspirau reciproc din lucrarile lor. In 1975, Larry Kusche, bibliotecar la Universitatea Statului Arizona, a publicat o lucrare care demitiza categoric ceea ce el numea "un mister fabricat". In cartea sa intitulata Misterul Triunghiului Bermudelor a fost rezolvat, el pezenta rezultatele cercetarilor sale in arhive, lucru pe care ceilalti autori nu-l facusera.

Prognozele meteorologice, rapoartele intocmite in urma investigatiilor oficiale intreprinse, relatari din presa si alte documente pe care le cercetase, dar pe care ceilalti autori le neglijasera, dezvaluiau ca lucrarile publicate anterior despre Triunghi tratasera fara seriozitate dovezile. De exemplu, marea calma la care se refereau autorii in cartile lor s-a dovedit ca in realitate era bantuita de o furtuna puternica; disparitiile misterioase s-au dovedit a fi naufragii datorate unor cauze obisnuite; iar navele disparute, ale caror ramasite " nu au fost niciodata gasite" s-a dovedit ca fusesera de mult descoperite.

Intr-o scrisoare cu data de 4 aprilie, 1975, adresata lui Mary Fuller, directoarea revistei Fate, purtatorul de cuvant al companiei Lloyd din Londra ii scria: "conform evidentelor detinute de compania Lloyd, 428 nave au disparut in lumea intreaga incepand din 1955. Cred ca va va interesa sa aflati ca serviciile noastre de informatii nu au gasit dovezi care sa sprijine alegatia ca in Triunghiul Bermudelor au disparut mai multe nave decat in alta parte. Aceasta constatare este sustinuta de Garda de coasta a SUA, care mentine o evidenta computerizata a naufragiilor in Atlantic, inca din anul 1958."
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.