Tricotaje

2x puncte

categorie: Marketing

nota: 9.54

nivel: Facultate

Produsele tricotate sunt materiale textile formate din ochiuri legate elastic intre ele prin buclarea unuia sau mai multe fire intr-o anumita ordine in functie de contextura.
..........................................................

CARACTERIZAREA PRINCIPALELOR SORTIMENTE DE TRICOTAJE

Confectiile din tricoturi cuprindarticole de lenjerie, imbracaminte de toam[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Tricotaje

Produsele tricotate sunt materiale textile formate din ochiuri legate elastic intre ele prin buclarea unuia sau mai multe fire intr-o anumita ordine in functie de contextura.
..........................................................

CARACTERIZAREA PRINCIPALELOR SORTIMENTE DE TRICOTAJE

Confectiile din tricoturi cuprindarticole de lenjerie, imbracaminte de toamna, de iarna, imbracaminte usoara pentru primavara si vara.

1. Articole pentru nou-nascuti

Tricotajele consituie principala imbracaminte pentru nou-nascuti, deoarece au prioritati igienice si de confort. Se obtin din fire de bumbac pieptanat cardat, din fire de lana in amestec, fir P.N.A. si materiale matlasate. Din grupa tricotajelor pt nou-nascuti fac parte costumasele, jachetele, pieptarasele, solarele, bonetele, pardesiurile, etc.

Costumasele sunt articole de imbracaminte cele mai folosite. Se prezina in sortimente variate ca forma si cimponenta. Jacheta cu boneta este mult mai solicitata, fiind un articol de imbracaminte calduroasa.

Tricotajele pentru nou-nascuti se executa in culorile alb, roz, si bleu. Se comercializeaza cu bucata sau in garniture.

2Tricotaje pentru fete, adolescente si femei

Se obtin din cele mai variate materii prime si in cele mai variate modele. Se obtin din tricoturi urzite de bumbac si mai ales din fire chimice in amestec (de exemplu: acetate 65% cu relon 35%). Principalele articole sunt :

- pijamalele
- chilotii
- capoatele fantezii pentru dimineata
- camasile de noapte

Camasile de noapte si pijamalele se obtin din tricot de fire chimice si din bumbac. Chilotii se produc din tricot de bumbac tetra, din tricot simplu, din tricot de fire chimice, tricot plusat, etc.

Tricotajele pentu imbracaminte exterioara se confectioneaza din tricoturi de bumbac, lana, lana in amestec, fire P.N.A. si P.E.S., P.N.A. in amestec cu relon.

Din aceasta grupa face parte: - jachetele
- puloverele
- bluzele
- doua piese
- rochile
- sarafanele
- fustele

O pondere mai mare detin artcolele din fire texturate.

Jachetele se executa din tricot metraj, tricot semifasonat, se incheie cu nasturi in fata, pot fi cu guler si rever sau numai cu guler, cu sau fara buzunare. Puloverele sunt tricotaje care nu se inchid in fata si care nu pot avea croiala clasica, raglan sau chimono. Au gulere inalte sau ample, de diferite dimensiuni.

3.Tricotaje pentru baieti, adolescenti si barbati

Articolele de lenjerie se obtin indeosebi din tricoturi de bumbac simple sau scamosate.
Principale articole sunt: - tricouri
- flanelele de corp si pantalonii de corp
- maiourile
- pijamalele Camasile se produc in sortimente varate de tricot urzit, din P.N.A. si polyester. Flanelele si pantalonii de corp se executa din tricot scamosat sau nescamosat.

Maiourile se confectioneaza din tricot de bumbac simplu, tetra sau file.Imbracamin-tea exterioara pentru baieti si barbate se confectioneaza din tricoturi de bumbac, lana in amestec, P.N.A. si din fire P.E.S.

Din tricoturi de bumbac scamosat se obtin costume trening, bluze, pantaloni, veste, etc. Din lana pura, lana in amestec, fire P.E.S. si fire P.N.A. se produc cele mai variate articole, cum sunt: - veste
- jachete
- pulovere, etc.

Puloverele se obtin din tricot uni, in dungi, in carouri, cu desene, jacard sau scamosate. Intreprinderile producatoare de tricotaje in tara noastra sunt in Bucuresti, Timisoara, Oradea, Iasi, Buzau, Piatra Neamt, Cluj-Napoca, Sibiu.

CIORAPII

NOTIUNI GENERALE

Ciorapii sunt articole de stricta necesitate, obtinute exclusiv prin tricotare. Se clasi-fica dupa lungimea caramburilor in : - ciorapi lungi
- trei sferturi
- sosete
Principalele materii prime folosite la fabricarea ciorapilor sunt:
- fire de lana si lana in amestec cu P.N.A.
- relon
- fire supraelastice
- fire buclate, etc.
Materiile prime folosite si tipul masinii de tricotat determina caracteristicile principale ale ciorapilor.
Ciorapii se compun din doua parti, si anume:
- lungimea formata din manseta
- caramb si talon si piciorul format din calcai
- talpa si varf
Se produc in marimi dupa lungimea talpii, iar pentru femei si pe talii.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.