Tribul din Montauk

1x punct

categorie: Istorie

nota: 9.70

nivel: Facultate

Cand au aparut pentru prima oara oamenii albi, sachem-ul indienilor Montauk era Mongatchsee sau Cutit Lung. Acesta avea patru fii: Poggatacut, Wyandanch, Nowedeonah si Momowets. Acestia conduceau indienii Poggatacut, Montauk, Shinnecock si Corchaug. Cei patru sefi de trib au alcatuit o organizatie puternica si faimoasa cunoscuta sub numele de "Cei Patru Frati Federali". Erau fiii faimosi ai unui p[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Tribul din Montauk

Cand au aparut pentru prima oara oamenii albi, sachem-ul indienilor Montauk era Mongatchsee sau Cutit Lung. Acesta avea patru fii: Poggatacut, Wyandanch, Nowedeonah si Momowets. Acestia conduceau indienii Poggatacut, Montauk, Shinnecock si Corchaug. Cei patru sefi de trib au alcatuit o organizatie puternica si faimoasa cunoscuta sub numele de "Cei Patru Frati Federali". Erau fiii faimosi ai unui parinte faimos. Este evident din aceste informatii ca cele patru triburi apartineau indienilor Montauk, desi tribunalele de mai tarziu aveau sa le considere separate, in incercarea evidenta de a denigra renumele indienilor Montauk.

Wyandanch a mostenit functia tatalui sau si a devenit cel mai faimos dintre toti indienii. Era cunoscut ca "Vorbitorul Intelept". Dyson afirma ca Wyandanch si-a ales ca sediu al locuintei sale regale teritoriul Montauk, care insemna, printre altele, "loc fortificat". Dyson continua spunand ca Wyandanch a construit un sat fortificat capabil sa adaposteasca 500 de razboinici. Desi indienii Montauk erau de regula pasnici, razboinicii lor erau viteji si foarte competenti.
Poate cel mai bine cunoscut incident din istoria indienilor Montauk se refera la nunta fiicei lui Wyanndanch, Heather Flower.

Cunoscuta pentru frumusetea ei iesita din comun, aceasta trebuia sa se marite cu tanarul sef de trib al indienilor Shinnecock in primavara anului 1653. Urma sa se tina o mare ceremonie, pentru care s-au facut numeroase pregatiri festive. Printre invitati se numarau Lion Gardiner, Richard Smith si alte notabilitati engleze ale timpului. In noaptea nuntii, un grup de indieni Narragansetts din Connecticut au atacat tabara, ucigandu-i pe mire si pe alti nuntasi. Heather Flower a fost luata prizoniera. Inima lui Wyandanch a fost profund ranita. Seful de trib Ninigrate dorea o recompensa. In cele din urma, Lion Gardiner, frate de sange cu Wyandanch, a aranjat schimbul.

Ca rasplata pentru acest serviciu, Wyandanch i-a daruit o uriasa bucata de teren pe malul nordic al Long Island. Gardiner i-a vandut mai tarziu terenul lui Richard Smith, iar zona a capatat numele de Smithtown.
Trebuie sa mentionam ca varianta de mai sus apartine rasei cuceritoare. Istoricii indieni afirma ca Lion Gardiner ar fi manipulat intreaga afacere. In fond, cineva trebuie sa-l fi avertizat pe seful de trib Ninigrate de festivitatile nuptiale care urmau sa se tina. Oricare ar fi varianta corecta, cert este ca Gardiner a avut o mare influenta asupra indienilor, care s-a transmis ulterior si descendentilor sai. Tribul Montauk pare sa fi disparut ca urmare a "caldei prietenii" cu influenta familie politica Gardiner.

La un moment dat, Dyson citeaza un fragment din Cronicile orasului East Hampton, scrisa de David Gardiner, care afirma ca "tribul Montauk a fost redus in timp la o mana de cersetori care nu numara mai mult de 10-15 betivani si oameni degradati". Pasajul a fost scris pe la jumatatea secolului al XIX-lea, in perioada in care familia Benson a inceput sa-i expulzeze pe indieni de pe pamantul sau. Fiind in mod evident o afirmatie falsa, ne putem indoi pe buna dreptate in ceea ce priveste prietenia familiei Gardiner cu indienii Montauk.

Mai exista si o alta latura a povestii, pe care mi-am propus sa o elucidez abordandu-l pe liderul recunoscut al indienilor Montauk, Robert Cooper, sau "Bob", dupa cum este cunoscut. Detectiv de politie la pensie, Bob Cooper a fost ales in Consiliul Municipal al orasului East Hampton (sub jurisdictia caruia se afla si astazi regiunea Montauk). I-am explicat de la bun inceput lui Bob ca nu doresc neaparat sa creada in descoperirile mele referitoare la Montauk sau sa se implice in investigatie. Singura mea dorinta era sa aflu mai multe de la el in legatura cu tribul Montauk, in speranta ca as putea sa-i ajut pe membrii sai sa isi recupereze mostenirea pierduta.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.