Traumatismele toracice -1

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.91

nivel: Liceu

In cel putin 2 locuri. Este intalnita in accidentele de masina prin impact fontal (coliziunea sternului cu volanul), sau prin impact lateral.Semnul patognomonic este prezenta miscariloi paradoxale la nivelul zonei cuprinse intre cele doua linii de fractura. Perturbarea severa a mecanici respiratorii duce la hipoxie, care este relevata de instalarea cian.Voleiul costal este consecinta unui tran[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Traumatismele toracice -1

In cel putin 2 locuri. Este intalnita in accidentele de masina prin impact fontal (coliziunea sternului cu volanul), sau prin impact lateral.Semnul patognomonic este prezenta miscariloi paradoxale la nivelul zonei cuprinse intre cele doua linii de fractura. Perturbarea severa a mecanici respiratorii duce la hipoxie, care este relevata de instalarea cian.Voleiul costal este consecinta unui transfer mare de energie in momentul traumatismului si se poate asocia cu oricare din leziunii citate la fracturile de coaste.

Orice traumatizat cu volet costal evident trebuie sa primeasca oxigeno terapie. Daca este in insuficienta respiratorie se impune si asistarea miscarilor respiratorii cu balonul prin intermediul mastii. Unii pacienti pot necesita intubatie orotraheala si ventilatie mecanica.
Confuzia pulmonara este o arie de parenchim traumatizata, in care s-au produs sangerari interstitiale si intraalveolare care impiedica schimbul gazelor respiratorii.

Contuziile pulmonare sunt consecutive unor traumatisme cu transfer mare de energie (volet costal, palgi impuscate), agravand hipoxia provocata de tulbuAZrarile severe de mecanica respiratorie.
Insuficienta respiratorie consecutiva impune oxigenoterapie, in cazurile severe impunandu-se asistarea respiratiei pe masca cu balonul.
Pneumotoraxul se caracterizeaza prin prezenta aerului in spatiul interpreular i. Acesta poate sa provina de afara printr-o plaga penetranta toracica sau din plaman dintr-o plaga pulmonara.

Transformarea cavitatii pleurale dintr-o cavitate virtuala intr-o cavitate reala face ca plamanul sa colabeze progresiv pe masura ce aerul se aduna in acesl spatiu. Pneumotoraxul simplu este in general bine compensat la bolnvi tineri tineri fai ifectiuni pulmonare preexistente. Cu totul alta este situatia in cazul pacientilor cu capacitate respiratorie redusa. Pneumotoraxul deschis permite trecerea aerului in si dinspre cavitatea pleurala. Tulburarile mecanicii respiratorii sunt mai severe decat in cazul precedent.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.