Traumatismele membrelor

1x punct

categorie: Medicina

nota: 9.88

nivel: Facultate

Depinde unde se exercita forta si cat este de intense: la nivelul oaselor pot aprea fisuri sau fracture, fracturile pot fi fara deplasare (cand cele doua capete fracturate raman unul in continuarea celuilalt), sau cu deplasare (cand directia oaselor fracturate este diferita de cea fiziologica. Fracturile cu deplasare pot fi inchise (and pielea are acopera farctura ramane intacta) sau fracturi desc[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Traumatismele membrelor

Depinde unde se exercita forta si cat este de intense: la nivelul oaselor pot aprea fisuri sau fracture, fracturile pot fi fara deplasare (cand cele doua capete fracturate raman unul in continuarea celuilalt), sau cu deplasare (cand directia oaselor fracturate este diferita de cea fiziologica. Fracturile cu deplasare pot fi inchise (and pielea are acopera farctura ramane intacta) sau fracturi deschise (cand capetele osoase fracturate tae partile moi din vecinatate si strapung pielea)
Prim ajutor in cazul fracturilor:

se imobilizeaza osul fracturat in atele (sau obiecte drepte si dure) in asa fel incat sa imibilizam articulatia de deasupra si dedesuptul fracturii acest masuri sunt valabile pentru oasele lungi .
Luxatia este cand un capat de os paraseste articulatia se opserva deformarea articulatiei. Se imobilizeaza la fel ca si fractura si se reduc dup ace s-a facut readiografie pentru a exclude fracturile si se pun la loc de catre medicaul specialist

Entorsele se produc mai ales la torsonarea articulatiilor sau elongatia ligamentelor. Se produc rupturi partiale ale fibrelor care alcatuiesc ligamentele, rupturi ale vaselor mici de sange (vanataie), dupa cateva minute sau ore articulatia se tumefiaza, imediat dupa producerea lor de multe ori nu se pot deosebi de o fractura fara deplasare s-au de smulgerile ligamentare, din acest motiv articulatile se imobilizeaza si pacientul este dus pentru a i se face radiografie. Se vindeca incet dand dureri de cel putin doua luni dupa producere.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.