Traumatismele - abcesul cald

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.80

nivel: Facultate

Continatorul este o neocavitate realizata prin necroza tesuturilor in care evolueaza procesul. Peretele cavitatii (numit si membrana piogena) este constituit din trei zone: centrala, reprezentata de un depozit de fibrina in care se gasesc leucocite si microbi; mijlocie, reprezentat de tesutul conjunctiv de reparatie sau neoformatie; periferica, reprezentata de reactia fibro-scleroasa a tesuturilor[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Traumatismele - abcesul cald

Continatorul este o neocavitate realizata prin necroza tesuturilor in care evolueaza procesul. Peretele cavitatii (numit si membrana piogena) este constituit din trei zone: centrala, reprezentata de un depozit de fibrina in care se gasesc leucocite si microbi; mijlocie, reprezentat de tesutul conjunctiv de reparatie sau neoformatie; periferica, reprezentata de reactia fibro-scleroasa a tesuturilor din jur care formeaza o veritabila bariera biologica in delimitarea si blocarea extinderii infectiei.

Tabloul clinic de debut este caracterizat prin aparitia unei dureri spontane intr-o regiune unde se constata o induratie acoperita de tegumente eritematoase, cu temperatura cutanata crescuta (modificari evidente in localizarile superficiale).
Dupa 3-4 zile, semnele locale se intensifica, durerile devin mai intense, uneori cu caracter pulsatil, congestia tegumentelor circumscrie o tumefactie ce prezinta in zona centrala fluctuenta, semnul clinic al fazei de supuratie.

In acest moment, colectia supurata este constituita. Semnele generale ale infectiei se accentueaza, febra imbraca un caracter oscilant, tipic de supuratie.Evolutia abcesului netratat duce la fistulizare spre exterior, intr-un viscer sau cavitate din vecinatate. Fistulizarea poate duce uneori la vindecarea abcesului, dar mai frecvent realizeaza o vindecare temporara, cu posibilitatea reaparitiei la intervale variabile de timp a fenomenelor acute si refistulizare. Alteori, se constituie o fistula cronica (modalitate des intalnita in evolutia abcesului perianal).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.