Traumatisme sportive

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.89

nivel: Facultate

In cazul unor miscari exagerate rezulta mici fisuri osoase la nivelul tarsienelor. Simptomatologia este preponderent dureroasa, durerea aparand in timpul efortului in regiunea anterioara a articulatiei; aceasta durere este exagerata de miscarea de flexie sau extensie in articulatie, iar in cazurile mai avansate apare limitarea miscarii de extensie in articulatie. Examenul radiologic arata ulterio[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Traumatisme sportive

In cazul unor miscari exagerate rezulta mici fisuri osoase la nivelul tarsienelor. Simptomatologia este preponderent dureroasa, durerea aparand in timpul efortului in regiunea anterioara a articulatiei; aceasta durere este exagerata de miscarea de flexie sau extensie in articulatie, iar in cazurile mai avansate apare limitarea miscarii de extensie in articulatie. Examenul radiologic arata ulterior osteofite, linii de fisura sau fractura.

Tratamentul este conservator: repaus segmentar; termoterapie, antialgic si antiinflamator; laserterapia (foarte indicat); diadinamice; kinetoterapia-vizeaza mentinerea mobilitatii articulare si mentinerea elasticitatii elementelor articulare (streching). Daca exista osteofite ce limiteaza flexia sau extensia se indica tratament chirurgical, preferabil artroscopie pentru excizia osteofitelor. Tratamentul permite initierea recuperarii imediat. In cazul operatiilor deschiseiapostoperatoriaaparat gipsat (3 saptamani) cu exercitii de tonifiere musculara; cicloergometru (bicicleta ergometrica) este foarte indicat.

Umarul inotatorului: apare si la sulitasi, la toate jocurile sportive ce presupun aruncarea mingii de sus (volei, basket, halterofili...). Este o leziune microtraumatica de tip "incarcerare" a tesuturilor moi articulare intre capul humerusului si o bolta formata din acromion si ligamentul coraco-brahial. La inotatori apare la stilurile fluture si liber. Se caracterizeaza prin:-durere: care apare la inceput in cazul ridicarii bratului peste orizontala; ulterior apare la orice miscare si chiar in repaus; punctul maxim dureros este cand ajunge la 900;

-reactie inflamatorie relativ redusa-exudatul inflamator determina agravarea leziunii prin deschiderea acestui spatiu; in cazurile netratate apare exudatul inflamator de tip cronic ce accelereaza procesul de fibrozare;-limitarea miscarii: una dintre putinele leziuni cu durere foarte intensa; la examenul radiologic initial mai apar modificari, ulterior putand aparea o imagine de largire a spatiului articular. Tratamentul este de regula conservator: repaus; termoterapie; laserterapie (ultrasunete; diadinamice); kinetoterapie ce urmareste mentinerea sau ameliorarea flexibilitatii si mobilitatii articulare (se recomanda infiltratii locale cu antiinflamatoare de tip cortizonic).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.