Tratatul de aderare

7x puncte

categorie: Drept

nota: 10.00

nivel: Facultate

Articolul 39 si articolul 49 primul paragraf din Tratatul CE se aplica pe deplin numai cu privire la libera circulatie a lucratorilor si la libera circulatie a capitalurilor care presupune circulatia temporara a lucratorilor, astfel cum este definita in articolul 1 din Directiva 96/71/CE intre Romania, pe de o parte, si fiecare dintre actualele state membre, pe de alta parte, pentru care se aplica[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Tratatul de aderare

Articolul 39 si articolul 49 primul paragraf din Tratatul CE se aplica pe deplin numai cu privire la libera circulatie a lucratorilor si la libera circulatie a capitalurilor care presupune circulatia temporara a lucratorilor, astfel cum este definita in articolul 1 din Directiva 96/71/CE intre Romania, pe de o parte, si fiecare dintre actualele state membre, pe de alta parte, pentru care se aplica dispozitiile tranzitorii stabilite la alineatele (2) - (14).

(2) Prin derogare de la articolele 1 - 6 din Regulamentul (CEE) nr. 1612/68 si pana la sfarsitul unei perioade de doi ani dupa data aderarii, actualele state membre vor aplica masuri de drept intern, sau masuri rezultate din acorduri bilaterale, care reglementeaza accesul resortisantilor romani pe piata fortei de munca din fiecare din aceste state. Actualele state membre pot continua sa aplice aceste masuri pana la expirarea unei perioade de cinci ani dupa data aderarii.

Resortisantii romani care muncesc legal intr-un actual stat membru la data aderarii si care sunt admisi pe piata fortei de munca pentru o perioada neintrerupta de cel putin 12 luni vor putea beneficia de acces pe piata fortei de munca din acest stat membru, dar nu si pe piata fortei de munca din celelalte state membre care aplica masuri de drept intern.

La incheierea acestei reexaminari, dar nu mai tirziu de sfarsitul perioadei de doi ani dupa data aderarii, actualele state membre notifica Comisia in cazul in care continua sa aplice masurile de drept intern sau masuri rezultate din acorduri bilaterale, ori in care aplica in viitor articolele 1 - 6 din Regulamentul (CEE) nr. 1612/68. In lipsa acestei notificari, se aplica articolele 1 - 6 din Regulamentul (CEE) nr. 1612/68.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.