Tratati tema cu titlul Procese de productie

1x punct

categorie: Management

nota: 9.80

nivel: Facultate

D.p.d.v cibernetic este definit cu ajutorul a trei componente:intrari,iesiri si realizarea procesului de productie.
Criteriile de clasificare ale procesului de productie sunt:in raport cu modul de executare al diferitelor produse,lucrari sau servicii,in raport cu modul in care se executa,in raport cu modul de obtinere a produselor finite,natura tehnologica a operatiilor efectuate si de asem[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Tratati tema cu titlul Procese de productie

D.p.d.v cibernetic este definit cu ajutorul a trei componente:intrari,iesiri si realizarea procesului de productie.
Criteriile de clasificare ale procesului de productie sunt:in raport cu modul de executare al diferitelor produse,lucrari sau servicii,in raport cu modul in care se executa,in raport cu modul de obtinere a produselor finite,natura tehnologica a operatiilor efectuate si de asemenea natura activitatii desfasurate.

Procesul de munca este procesul in care factorul uman,actioneaza asupra obiectelor muncii cu ajutorul mijloacelor de munca.
Iar in ceea ce priveste procesul natural,este procesul in care obiectele muncii sufera transformari fizice si chimice sub actiunea factorilor naturali.

In functie de marimea lotului de fabricatie,productia in serie poate fi:serie mica;serie mijlocie;serie mare.Productia la comanda apare atunci cand inceperea fabricatiei unui anumit produs se face in urma unei comenzi ferme din partea unui client.Productia pe stoc este caracteristica intreprinderilor care estimeaza ca prdusele realizate vor fi vandute intr-o perioada viitoate.

D.p.d.v tehnologic acestea sunt:procese tenologice continue care presupun derularea neintrerupta a fabricatiei.Sunt intalnite la procesele chimice si la realizarea conductorilor.Iar cele discontinue sunt procesele in care se produc alternante in timp intre fazele utile necesare tranf. propriu-zise si si fazele secundare necesare deservirii echipamentelor de prelucrare.Situatii intalnite la alimentarea sau evacuarea locurilor de munca.

Procesul de productie se desfasoara in timp si spatiu,intr-un interval de timp si la anumite locuri de munca.Intreprinderea industriala are ca scop principal obtinerea de unuri si servicii.,prin desfasurarea procesului de productie.D.p.d.v tehnico-material,procesul de productie
Poate fi definit prin totalitatea actiunilor constiente ale angajatilor unei intreprinderi,indreptate cu ajutorul masinilor,utilajelor si instalatiilor,asupra materiilor prime,materiale si a altor componente,in vederea obtinerii unui produs finit cu o anumita valoare de piata.

In componenta procesului de productie,avem urmatoarele procese:p.tehnologic;p.de munca si p.natural.Procesul tehnologic este procesul care este alc din ansamblul operatiilor tehnologice prin care se realizeaza un produs sau repere componente ale acestuia.Procesul de munca este procesul in care factorul uman actioneaza asupra obiectelor muncii cu ajutorul mijloacelor de munca.

Procesul natural este procesul in care au loc transf. fizice si chimice sub actiunea factorilor naturali.In functie de clasificarea proceselor de productie dupa modul de obtinere in raport cu activitatea desfasurata,avem:p.chimice,p.de schimbare a configuratiei si formei,p.de asamblare si procese de transport.Iar in ceea ce priv natura activ desf:p.de transport,p. De prod.propriu-zise si procese de depozitare sau magazinaj.

Componentele procesului de productie sub raport cibernetic sunt urmatoarele:intrarile,iesirile si realizarea procesului de productie.
In sistemul cibernetic,procesul de productie,transforma sub supravegherea omului factorii de productie(materii prime,unelte,materiale),intrarile in bunuri economice iar iesirile const. P.L.S.Procesele de productie auxiliare sunt necesare deoarece asigura obtinerea unor P.L.S,cu toate ca nu constinue obiectul activ. De baza,DAR asigura si conditioneaza buna desfasurarea a proceselor de baza.Spre exemplu repararea instalatiilor si verif. acestora.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.