Tratarea pacientilor cu insuficienta renala acuta

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.81

nivel: Facultate

In faza de reluare a diurezei se produce poliurie, prin care se elimina excesul de apa retinut anterior; in acest proces intervine mecanismul osmotic, amorsat de eliminarea de sodiu si lipsa temporara de raspuns a tubilor la actiunea hormonului antidiuretic. In aceasta faza scade potasiul intracelular la nivel tubular si tot acum apare riscul producerii de hipopotasemii severe din cauza poliuriei [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Tratarea pacientilor cu insuficienta renala acuta

In faza de reluare a diurezei se produce poliurie, prin care se elimina excesul de apa retinut anterior; in acest proces intervine mecanismul osmotic, amorsat de eliminarea de sodiu si lipsa temporara de raspuns a tubilor la actiunea hormonului antidiuretic. In aceasta faza scade potasiul intracelular la nivel tubular si tot acum apare riscul producerii de hipopotasemii severe din cauza poliuriei care antreneaza pierderi mari de potasiu [12].

Insuficienta renala acuta obstructiva este o urgenta grava uro-nefrologica ce se produce prin suspendarea brusca a emisiei de urina, precedata si asociata cu dureri lombare de tipul colicii nefritice.In antecedentele bolnavului se gasesc semne de suferinsa a aparatului urinar, genital sau digestiv pelvin: interventii chirurgicale, colici renale cu eliminare de calcului, cancer de vezica urinara, de prostata sau cancer uterin.

Semnele clinice sunt variate, dupa durata anuriei. Prima faza se caracterizeaza mai des prin semne locale si loco-regionale apartinand distensiei renale, lipsind semnele de uremie, fiind numita faza de toleranta clinica. Pe masura ce insuficienta renala persista si se agraveaza, semnele locale sunt estompate de cele generale date de intoxicatia uremica.

Durerea lombara are diferite intensitati, pana la nivelul colicii nefritice situata pe partea afectata, decelata subiectiv si obiectiv prin prezenta semnului Giordano. Rinichiul este in tensiune, mare, dureros. Adesea durerea poate lipsi, iar rinichiul este greu de palpat, bolnavul fiind obez [13].Sunt prezente semne digestive: greata, varsaturi, distensie abdominala, constipatie, meteorism abdominal.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.