Tratarea exceptiilor

5x puncte

categorie: Informatica

nota: 9.86

nivel: Facultate

Eceptiile sunt evenimente neintentionate sau nedorite care apar in timpul executiei programului. O exceptie poate fi orice eveniment care in mod normal nu trebuie sa aiba loc. Asta nu inseamna ca apritia unei exceptii este neasteptata, dar nu trebuie sa apara in circumstante normale. O eroare rezulta atunci cand apare ceva ce tu nu ai vrue sa apara. Pentru aceasta, facerea mai multor pasi alternat[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Tratarea exceptiilor

Eceptiile sunt evenimente neintentionate sau nedorite care apar in timpul executiei programului. O exceptie poate fi orice eveniment care in mod normal nu trebuie sa aiba loc. Asta nu inseamna ca apritia unei exceptii este neasteptata, dar nu trebuie sa apara in circumstante normale. O eroare rezulta atunci cand apare ceva ce tu nu ai vrue sa apara. Pentru aceasta, facerea mai multor pasi alternativi de executie are sens cand au loc exceptii. Cand se ivesc exceptii sau erori ea trebuie eleminata intr-o maniera potrivita.
Presupuneti ca ati scris un program in care impartiti doua variabile intregi, x la y. Rezultatul este folosit in alt scop.

In unele ocazii, y poate sa fie setat pe zero. Unele programe nu capteaza unele erori de genul impartirea la zero si permite procesorului sa lanseze in executie exceptia. In Lab VIEW rezultatul aceastei exceptii este nedefinit. Lab VIEW returneaza Inf sau infinit, in acest caz. Acesta este exemplul unui rezultat neintentionat si neasteptat. Infinitul poate fi covertit cu succes intr-un cuvant intreg in Lab VIEW. Dacavaloarea este convertita de pentru alte intrebuintari, pot apare si alte erori. Acesta este exemplul unei erori simle care poate fi inlaturata folosind tratarea eceptiilor.

Este nevoie de tratari ale exceptiilor pentru a inlatura unele probleme sau erori care pot apare. Este un mecanism care permite programului sa detecteze si pe cat posibil sa-si revina in timpul excutiei erorilor. Tratarea exceptiior duce la mult cod, planificandu-se dinainte eventualele probleme. Capacitatea unei aplicatii de a raspunde la un eveniment neasteptat este critica. Implementarea unei tratari a exceptiilor duce la un cod mult mai sigur.
Puteti sa va srieti singur codul pentru a incerca sa captati cat mai multe erori, dar asta necesita si mai mult cod de implementat.

La un moment dat veti avea mai mult cod inclus pentru a capta erorile decat pentru a duce la bun sfarsit o anumita intrebuintare. Codul pentru tratarea exceptiilor poate contine uneori unele erori. Tu insuti ai creeat o problema cand se capteaza erorile.
Detectia de erori si corectia de erori sunt doua activitati diferite, dar amandoua fac parte din tratarea exceptiilor. Detectia de erori este constituita din cod care gaseste erorile. Corectia de erori este procesul care capteaza si trateaza posibilitatea de aparitie a erorilor. Mai intai tu trebuie sa captati erorile atunci cand ele apar, apoi sa determinati ce actiune sa aiba loc.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.