Tratamentul scabiei

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.88

nivel: Facultate

Pruritul este simptomul de debut si, in cazul unei prime infestari, poate aparea si la 3 saptamani dupa contractare. In reinfestarile ulterioare, manifestarile clinice pot aparea dupa numai cateva zile. De obicei, pruritul este mai intens noaptea.
Desi localizarea cea mai frecventa este la mana, leziunile de scabie pot fi gasite in toate locurile cu piele glabra si fina. La sugar, aceasta i[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Tratamentul scabiei

Pruritul este simptomul de debut si, in cazul unei prime infestari, poate aparea si la 3 saptamani dupa contractare. In reinfestarile ulterioare, manifestarile clinice pot aparea dupa numai cateva zile. De obicei, pruritul este mai intens noaptea.
Desi localizarea cea mai frecventa este la mana, leziunile de scabie pot fi gasite in toate locurile cu piele glabra si fina. La sugar, aceasta inseamna tot corpul, inclusiv pe fata, dar mai frecvent pe picioare.

Pielea prezinta numeroase solutii de continuitate ca urmare a gratajului intens, iar infectia secundara a leziunilor poate modifica aspectul eruptiei. Leziunile rosiatice liniare tipice, care urmeaza santurile sapate de acarieni in epiderm, pot fi destul de greu de depistat, mai ales daca pacientul se prezinta tarziu la medic.
In acest caz, pe tegumente se observa mai degraba niste noduli de culoare bruna-rosiatica. La pacientii imunocompromisi, acestia conflueaza in placi mari erite-mato-scuamoase. In unele cazuri, poate exista o reactie de tip urticarian si eczematos.

In asistenta primara, diagnosticul este aproape intotdeauna clinic, fiind sugerat de anamneza (contact strans cu o persoana infestata).
Uneori, medicul generalist poate observa semnul caracteristic al santului acarian la nivelul spatiilor interdigitale si al incheieturii mainii.Pentru confirmarea de laborator, se colecteaza pe lama material de deasupra unei leziuni suspecte.
Femela acarian are in jur de 0,5 mm si este greu vizibila cu ochiul liber.

Primul pas este sa se explice pacientilor in ce consta boala si cum se transmite. Al doilea este identificarea contactilor intimi.
Urmeaza prescrierea tratamentului, cu indicatii detaliate privind administrarea. Pentru vindecarea completa si prevenirea recaderilor, este important ca aceasta sa se faca cu atentie si seriozitate.
Asistentele de ocrotire asigura un suport educational important pentru familiile cu copii prescolari, iar asistentele medicale de la scoala - pentru copiii mai mari. Acestea le pot face parintilor recomandari practice, le pot oferi materiale informative si le pot raspunde la diferite intrebari, cum ar fi necesitatea izolarii din colectivitate a copilului.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.