Tratamentul poliartritei reumatoide

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.80

nivel: Facultate

Mijloacele sunt: a).termoterapia-cel mai simplu si eficient mijloc. In PR se realizeaza cresterea pragului sensibilitatii dureroase, se realizeaza decontracturare musculara. cea mai folosita forma de caldura locala este hidrotermoterapia, folosindu-se apa la 36-37 grade, sub forma de baie calda partiala sau generala. Aceasta baie este indicata in special dimineata pentru ameliorarea redorii matina[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Tratamentul poliartritei reumatoide

Mijloacele sunt: a).termoterapia-cel mai simplu si eficient mijloc. In PR se realizeaza cresterea pragului sensibilitatii dureroase, se realizeaza decontracturare musculara. cea mai folosita forma de caldura locala este hidrotermoterapia, folosindu-se apa la 36-37 grade, sub forma de baie calda partiala sau generala. Aceasta baie este indicata in special dimineata pentru ameliorarea redorii matinale; dureaza 20-40 minute. Se pot face 2-3 bai pe zi. Baile se fac numai in formele de remisiune.

b).hidrokinetoterapia se face tot cu apa la 36-37 grade si are avantajul facilitarii miscarii in bazin, cu ameliorarea extensibilitatii tesuturilor si reducerea redorii articulare. c).crioterapia-agent fizical folosit in perioada inflamatorie. Efecte: scade contractura musculara, creste pragul sensibilitatii dureroase, scade exudatul inflamator local si realizeaza o ameliorare a circulatiei periferice fara efectul nedorit de vasodilatatie si hiperemie periferica. Formele care se aplica: masaj cu gheata pe articulatiile inflamate; se face 6-10 minute, de 2-3 ori pe zi.

Dupa aceste proceduri fizicale este indicat sa se urmeze un program de d).masajul uscat se efectueaza pentru efecte pe musculatura adiacenta. Se folosesc forme de masaj relaxator (neteziri...), decontracturant avand si un efect preventiv al aderentelor fibroase.e).electroterapia se aplica pentru efectul antialgic si musculotrop. Cele mai folosite forme sunt cele care realizeaza o patrundere in profunzime a unor substante medicamentoase. Pentru aceasta se aleg curentul galvanic sub forma ionogalvanizarilor si ultrasunetul cu cele mai bune efecte antifibrozante sub forma sonoforezei. Se mai pot folosi curenti diadinamici si interferentiali.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.