Tratamentul laparoscopic in hernia hiatala

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.84

nivel: Facultate

Disectia continua cu prehensionarea stomacului de operator cu o pensa Babcock si tractionarea catre anterior si spre dreapta pacientului. In acest timp, ajutorul prinde ligamentul gastrolienal cu o alta pensa si-l retracta impreuna cu splina spre stanga pacientului, astfel incat suprafata sa sa fie bine vizualizata. Se alege o zona convenabila pentru deschiderea ligamentului printr-o disectie boan[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Tratamentul laparoscopic in hernia hiatala

Disectia continua cu prehensionarea stomacului de operator cu o pensa Babcock si tractionarea catre anterior si spre dreapta pacientului. In acest timp, ajutorul prinde ligamentul gastrolienal cu o alta pensa si-l retracta impreuna cu splina spre stanga pacientului, astfel incat suprafata sa sa fie bine vizualizata. Se alege o zona convenabila pentru deschiderea ligamentului printr-o disectie boanta. Sectionarea secventiala a vaselor gastrice scurte cu disectorul cu ultrasunete se face la aproximativ 1 cm de marginea stomacului pentru a micsora leziunile termice.

In lipsa disectorului cu ultrasunete, se poate folosi coagulare bipolara sau cliparea si sectionarea secventiala. Aceasta manevra trebuie facuta sub o foarte buna vizualizare pentru a nu produce o leziune a vaselor gastrice scurte. Aceasta ar putea provoca o sangerare dificil de oprit. O vizualizare mai buna a bursei omentale si a traseului ligamentului gastrosplenic poate fi obtinuta prin prehensiunea treptata a stomacului de-a lungul peretelui posterior sub gastricele scurte deja taiate. Disectia continua cu sectionarea vaselor gastrice scurte la polul superior pana la eliberarea splinei si vizualizarea stalpului stang al diafragmului.

Sub tractiune continua la polul superior al marii curburi, trebuie sectionate cateva aderente peritoneale din spatele stomacului. Aceasta trebuie realizata cu mare grija pentru a evita lezarea arterei gastrice stangi. Peritoneul de deasupra pilierului stang al diafragmului este disecat cu grija pana la vizualizarea clara a pilierului. Aceasta vizualizare poate fi imbunatatita prin ridicarea usoara spre anterior a esofagului de ajutor. In urma acestei disectii, defectul hiatal apare in spatele esofagului si fuziunea dintre cei doi pilieri sau "V"-ul posterior va deveni vizibil.

Disectia peritoneului se termina anterior de esofag, la locul de unire a celor doi pilieri. Dupa ce aceasta zona a fost disecata si evidentiata, esofagul este mobilizat in continuare cu atentie pentru a proteja nervii vagi anterior stang si posterior drept. Aproximativ 2-3 cm din esofag trebuie adusi in abdomen. Aceasta poate fi realizata ridicand si tractionand lateral jonctiunea gastroesofagiana cu ajutorul unei benzi elastice trecute posterior de esofag sau cu retractoare curbe mobile. Disectia la nivelul hiatusului sau deasupra partii superioare a pilierilor nu trebuie efectuata orb pentru a nu produce brese in pleura.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.