Tratamentul disfunctiei erectile prim intermediul injectiilor intracavernoase

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.89

nivel: Facultate

Complicatii generale: hipotensiune arteriala tranzitorie. Apare datorita unei stimulari intense a centrului reflexogen penian. Nu are vreun rasunet pe termen lung, dar poate antrena ameteli si cadere de la acelasi nivel. De aceea se recomanda efectuarea injectiilor in decubit dorsal sau asezat. Complicatii locale: noduli penieni, fibroza peniana, placi Peyronie-like, priapism. Acestea apar la mai [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Tratamentul disfunctiei erectile prim intermediul injectiilor intracavernoase

Complicatii generale: hipotensiune arteriala tranzitorie. Apare datorita unei stimulari intense a centrului reflexogen penian. Nu are vreun rasunet pe termen lung, dar poate antrena ameteli si cadere de la acelasi nivel. De aceea se recomanda efectuarea injectiilor in decubit dorsal sau asezat. Complicatii locale: noduli penieni, fibroza peniana, placi Peyronie-like, priapism. Acestea apar la mai putin de 20% dintre pacienti, dar sunt greu de acceptat de catre acestia. Nodulii penieni apar datorita leziunilor produse de acul de seringa, combinat cu efectul iritativ local al medicamentului.

Cea mai severa complicatie este priapismul iatrogen, deoarece nerecunoscuta la timp si netratata poate duce la fibrozarea ischemica a corpilor cavernosi, cu compromiterea definitiva a functionalitatii acestora. Durata maxima acceptabila a erectiei induse medicamentos:
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.