Tratamentul chirurgical in patologia anexiala

1x punct

categorie: Medicina

nota: 9.87

nivel: Facultate

Interventiile chirurgicale efectuate in cazul afectiunilor maligne au fost cele radicale oncologice; in cazul afectiunilor benigne s-au preferat tehnicile chirurgicale conservatoare.Astfel in 1986 in 70% din cazurile diagnosticate cu chist de ovar s-a preferat chistectomia iar in 2006 procentul cazurilor de chist ovarian rezolvate chirurgical prin chistectomie a fost de 67% ceea ce indica o const[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Tratamentul chirurgical in patologia anexiala

Interventiile chirurgicale efectuate in cazul afectiunilor maligne au fost cele radicale oncologice; in cazul afectiunilor benigne s-au preferat tehnicile chirurgicale conservatoare.Astfel in 1986 in 70% din cazurile diagnosticate cu chist de ovar s-a preferat chistectomia iar in 2006 procentul cazurilor de chist ovarian rezolvate chirurgical prin chistectomie a fost de 67% ceea ce indica o constanta terapeutica.

Ecografia cu transductor vaginal(senzitivitate de 82-100% si specificitate de 83-95%) utilizata in diferentierea tumorilor benigne si maligne s-a combinat cu alte explorari imagistice:ecografia Doppler color si tomografia computerizata cu substanta de contrast. Astfel s-au imbunatatit diagnosticul si rezultatele terapeutice prin studierea modificarilor vasculare loco-regionale.

Concluzii
Prin utilizarea tehnicilor imagistice moderne care permit vizualizarea modificarilor circulatorii in patologia regiunii tubo-ovariene se ridica nivelul calitativ al interventiilor chirurgicale, rezultatul fiind scaderea duratei medii de spitalizare.Durata medie de spitalizare raportata la nivelul Spitalului Judetean a fost de 12,4 zile in 1986; 7,6 zile in anul 2006. La nivelul sectiei clinice Chirurgie II in anul 2006, durata medie de spitalizare a fost 4,2 zile.

Patologia anexelor influenteaza si este influentata de modificarile vasculare regionale. Literatura de specialitate aduce date noi referitoare la elucidarea mecanismelor patogenice ale bolii, a problemelor de diagnostic, codificarea conduitei terapeutice, si a profilaxiei si nu in ultimul rand la metodele de conservare a functionalitatii regiunii.

Pornind tocmai de la necesitatea conservarii chirurgicale a functionalitatii regiunii, acest studiu retrospectiv si-a propus sa aduca o cat de modesta contributie daca nu la elucidarea si interpretarea problemelor acestei regiuni, atunci cel putin la nuantarea si fixarea unor atitudini si gesturi corecte. Pentru aceasta, studiul analizeaza o cazuistica numeroasa, care sa permita formularea unor raspunsuri concrete, ajutand astfel practicianul in rezolvarea adecvata chirurgicala.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.