Tratamentul chirugical al fracturilor de masiv trohanterian si subtrohaneriene

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.92

nivel: Facultate

Sub varsta de 40 ani incidenta bolii este sub 0,30%, un indice foarte mic, care este concordant cu faptul ca la aceasta grupa de varsta pacest tip de fracture survin numai in cazul traumatismelor majore si foarte agresive: traumatismele rutiere. La grupa de varsta 40-60 ani, numarul cazurilor este putin mai mare si reprezinta 10,35% din toata cazuistica. Si la aceasta grupa de varsta impactul acc[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Tratamentul chirugical al fracturilor de masiv trohanterian si subtrohaneriene

Sub varsta de 40 ani incidenta bolii este sub 0,30%, un indice foarte mic, care este concordant cu faptul ca la aceasta grupa de varsta pacest tip de fracture survin numai in cazul traumatismelor majore si foarte agresive: traumatismele rutiere. La grupa de varsta 40-60 ani, numarul cazurilor este putin mai mare si reprezinta 10,35% din toata cazuistica. Si la aceasta grupa de varsta impactul accidentelor rutiere este acela care determina acest tip de fracturi.

Peste 60 ani incidenta bolii este foarte mare, datorira faptului ca la aceasta grupa de varsta fractura survine si la traumatisme minore, chiar domestice, care la celelalte grupe de varsta nu produc fracture. Acest lucru se produce datorita si altor patologii asociate, cum este osteoporoza. In studiile existente in Franta, incidenta acestor tip de fracturi este asemanatoare, statisticile existente aratand o incidenta a fracturilor trohanteriene sub 40 ani de 0,27% , intre 40-60 ani de 9,89%, iar peste 60 ani de 89, 84%.

Nu exista asadar diferente semnificative intre incidenta acestei patologii in Romania fata de Franta . Nu avem date statistice din alte tari sau din USA. Dintre toate cazurile prezentate si tratate in Clinica de Ortopedie si Traumatologie a Spitalului Clinic de Urgenta " Bagdazar - Arseni " - 83% s-au vindecat cu recuperare functionala normala. Restul 17% au avut complicatii. Dintre complicatiile survenite decesele au survenit la 14 pacienti , ceea ce reprezinta 4,21% din totalul pacientilor prezentati .

In literatura de specialitate s-au semnalat un numar de decese mai mare , adica 5,33% ( Leung K.S.-1992 ).Complicatii septice au survenit la 3 pacienti , ceea ce reprezinta procentual 0,9% .TVP au fost prezente la 5 pacienti , adica la 1,5% . Deteriorarea montajului s-a produs la 40 pacienti , reprezentand 12,04% din totalul pacientilor .Sangerarea a fost minima atat intraoperator cat si postoperator la pacientii care au beneficiat de osteosinteza prin Tije Gamma .

Cei care au fost operati prin celelalte metode de osteosinteza , respectiv : Tije Ender sau DHS au avut durata sangerarii cuprinsa intre 1 si 4 unitati .Durata iradierii a fost variabila : la pacientii care au beneficiat de osteosinteza cu tije Ender in cazul fracturilor trohanteriene stabile a fost de 30 secunde , in fracturile trohanteriene instabile de 1-2 secunde . Pentru pacientii tratati cu osteosinteza cu DHS ambele tipuri de fracturi au sangerat 20 secunde .Osteosinteza cu Tijele Gamma in ambele tipuri de fracture sangerarea nu a depasit 30-50 secunde .
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.