Tratamente psihologice

3x puncte

categorie: Psihologie

nota: 9.90

nivel: Facultate

Datele privitoare la familie arata ca provine dintr-o familie cu 5 copii, fiind a patra in fratrie, cu o situatie socio-economica inferioara. A locuit impreuna cu intreaga familie intr-o singura incapere pana in urma cu 6 ani cand 3 dintre frati s-au mutat. A crescut intr-o atmosfera intrafamiliala conflictuala intretinuta de tata alcoolic, agresiv fizic si verbal, rigid, autoritar si dezinteresat[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Tratamente psihologice

Datele privitoare la familie arata ca provine dintr-o familie cu 5 copii, fiind a patra in fratrie, cu o situatie socio-economica inferioara. A locuit impreuna cu intreaga familie intr-o singura incapere pana in urma cu 6 ani cand 3 dintre frati s-au mutat. A crescut intr-o atmosfera intrafamiliala conflictuala intretinuta de tata alcoolic, agresiv fizic si verbal, rigid, autoritar si dezinteresat de educatia copiilor, i-a fost mereu teama sa discute cu el sau sa ii ceara ceva. Pe mama sa o descrie ca o persoana calda si preocupata de problemele si viitorul copiilor ei, dar supusa sotului.

Referitor la ruta educationala si profesionala, a urmat 5 clase primare datorita situatiei economice precare a familiei, fiind nevoita sa lucreze de la varsta de 16 ani, angajandu-se ca muncitoare necalificata la o fabrica de mobila. In perioadele critice si in situatii de stres prezinta capacitati adaptative deficitare, planurile de viata personale sunt in legatura cu intemeierea unei familii.
De aproximativ 2 luni locuieste impreuna cu prietenul ei, intr-o camera in aceeasi curte cu parintii, dar pe care si-a construit-o din banii economisiti din salariul ei si al prietenului.

Pe actualul prieten, mai in varsta cu 33 de ani decat ea, l-a cunoscut in urma cu 5 luni,il descrie ca fiind un barbat puternic, matur si doresc sa se casatoreasca, dar dupa finalizarea procesului de divort pe care acesta il are cu fosta sotie.Pacienta fara afectiuni psihice in antecedente, pe fondul unor conflicte intrafamiliale dar si cu sine insesi in legatura cu relatia sa de prietenie, prezinta o simptomatologie care a debutat insidios in urma cu 4 luni reprezentata de: dispozitie depresiva, plans facil, anxietate generalizata, irascibilitate, iritabilitate, neliniste psihomotorie, acuze somatice multiple: cefalee, junghi toracic, dureri lombare,

reducerea interesului si a placerii, capacitate de concentrare diminuata, ideatie micromanica de inutilitate, auto- devalorizare, incurabilitate, incurabilitate, diminuarea apetitului cu scadere ponderala, astenie, fatigabilitate, insomnii mixte, retragere sociala. In plan socio-profesional s-a produs o deteriorare semnificativa prin scaderea capacitatii de munca, pacienta fiind in concediu medical de 4 saptamani in aceasta perioada a urmat un tratament medicamentos cu Xanax 05 mg, 3 x zi prescris de medicul de familie, dar fara nici o ameliorare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.