Tratament nou al cancerului

2x puncte

categorie: Biologie

nota: 9.80

nivel: Liceu

Mitocondriile – organe celulare producătoare de energie – au fost corelate încă din anii '30 cu cancerul, cînd cercetatorii au observat că acestea prezinta disfuncții severe în prezența cancerului.

Pînă recent, cercetătorii biologi au fost de părere că mitocondriile afectate de cancer sînt permanent deteriorate, această stare fiind rezultatul și nu cauza cancerului. Pro[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Tratament nou al cancerului

Mitocondriile – organe celulare producătoare de energie – au fost corelate încă din anii '30 cu cancerul, cînd cercetatorii au observat că acestea prezinta disfuncții severe în prezența cancerului.

Pînă recent, cercetătorii biologi au fost de părere că mitocondriile afectate de cancer sînt permanent deteriorate, această stare fiind rezultatul și nu cauza cancerului. Prof. Dr. Michelachis a pus sub semnul întrebării acest punct de vedere, și a lansat cercetări mai profunde. Rezultatele au fost surprinzătoare! Prof. Michelachis și colegii săi au observat că diclor-acetatul de sodiu normalizează funcțiile mitocondriale, dovedind că aceste funcții sînt dezactivate în urma cancerului, ele nefiind „ab ovo“ deteriorate. Reactivarea funcțiilor mitocondriale are ca urmare o regresie semnificativă a tumorilor canceroase, celulele normale, necanceroase, rămînînd neafectate de tratament.

Este cunoscut faptul, că tratamentul chemoterapeutic afectează grav și celulele sănătoase, pentru ele acest fel de „tratament“ fiind o otravă puternică.. „Am ajuns la concluzia, că diclor-acetatul de sodiu acționează selectiv asupra celulelor canceroase. Acesta atacă procese fundamentale, unice în dezvoltarea canceroasă“ - spune Dr. Michelachis.

„Celulele canceroase suprimă funcțiile mitocondriilor proprii, ceeace alterează metabolismul lor. Acest fenomen oferă un avantaj esențial în dezvoltarea ulterioară a cancerului. Deoarece mitocondriile controlează apoptoza(moartea celulară), celulele canceroase cîștigă rezistență față de apoptoză: acestea nu mor de îndată ce metabolismul lor este deteriorat. Aici intervine însă diclor-acetatul de sodiu, care revitalizează funcțiile pierdute, restaurează apoptoza.

Interesant și totodată palpitant este faptul că acest compus chimic este în stare să trateze o largă varietate de boli canceroase, deoarece toate formele de cancer suprimă funcțiile mitocondriale; de fapt, tocmai datorită aceastui fenomen cancerul poate fi detectat prin metode tomografice PET(positron emission tomography) care descoperă profile metabolice alterate și le compară cu cele nealterate.“ - adaugă Dr.Michelachis. Încurajator este și faptul că, fiind alcătuit din molecule mici, acest compus chimic este absorbit usor și repede de organism, unde se răspîndește rapid, ajungînd chiar și în acele regiuni, unde alte medicamente mai complexe nu pot pătrunde, facînd posibil și tratamentul cancerului cerebral spre exemplu. De asemenea, fiind utilizat deja de cîteva decenii în reabilitarea disfuncțiilor metabolice, toxicitatea foarte redusă a diclor-acetatului de sodiu a fost amplu documentată.

Diclor-acetatul de sodiu nu este un produs patentat sau marcă înregistrată, nu constituie proprietatea exclusivă vreunei companii farmaceutice, fapt ce oferă posibilitatea unui tratament ieftin - și pînă în prezent, cel mai efectiv - al cancerului. Cercetările profesorului dr. Michelachis continuă sub egida CIHR (Canadian Institutes for Health Research), Canadian Foundation for Innovation, programul Canada Research Chairs si Alberta Heritage Foundation for Medical Research.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Biologie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.