Trasaturile comunicarii economice in situatii de criza

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.88

nivel: Facultate

Termenii "comunicare formala" si "comunicare informala" au in vedere doua aspecte corelative tinand de misiunea organizatiei: tot ce se refera la activitati si sarcini, deci la aspecte profesionale, reprezinta comunicare formala; tot ce se refera la sfera relatiilor socio-afective reprezinta comunicare informala. Indiferent de situatiile cu care se confrunta la un moment dat organizatiile, sensuri[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Trasaturile comunicarii economice in situatii de criza

Termenii "comunicare formala" si "comunicare informala" au in vedere doua aspecte corelative tinand de misiunea organizatiei: tot ce se refera la activitati si sarcini, deci la aspecte profesionale, reprezinta comunicare formala; tot ce se refera la sfera relatiilor socio-afective reprezinta comunicare informala. Indiferent de situatiile cu care se confrunta la un moment dat organizatiile, sensurile celor doua tipuri de comunicare sunt deosebit de importante. Daca ne raportam la comunicarea formala, vom observa ca aceasta presupune transmiterea informatiilor intre nivelurile ierarhice (comunicare pe verticala) si interdepartamentale (comunicare pe orizontala).

In acelasi timp, apar si se intrepatrund o serie de fluxuri comunicationale ce conduc spre crearea unor veritabile retele de comunicare. Particularitatile comunicarii organizationale sunt rezultatul multiplelor variabile ce intervin in viata organizationala. Acestea din urma determina comportamentul organizational, asa cum se poate observa sau anticipa in viata de zi cu zi. Un argument in favoarea cresterii rolului si importantei comunicarii interne este cel al promovarii organizatiei catre publicul extern.

Nu de putine ori, organizatii cu o imagine deteriorata s-au putut replia tocmai datorita faptului ca au transformat comunicarea interna intr-o strategie, in care angajatii au fost orientati in a-si asuma rolul de "comunicatori externi" ai situatiei organizationale. Acest fapt a fost posibil prin motivarea angajatului de a sti, a crede si a dori sa vorbeasca despre organizatie, de a-i fi loial, mai ales in situatii critice, de a-si asuma o serie de riscuri si a adera la schimbarile ce se impun momentului.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.