Trasaturi ale calitatii totale

1x punct

categorie: Management

nota: 9.85

nivel: Facultate

Componenta calitatii totale care se refera la calitatea in intreprindere(1), se bazeaza pe principiile managementului calitatii totale ce se pot aplica orice nivel, pana la nivelul societatii in general pentru rezolvarea unor probleme cum sint:
1.Controlul calitatii pe piata al produselor pentruprotectia consumatorului cu ajutorul unor institutii ce supravegheaza corectitudinea modului de a[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Trasaturi ale calitatii totale

Componenta calitatii totale care se refera la calitatea in intreprindere(1), se bazeaza pe principiile managementului calitatii totale ce se pot aplica orice nivel, pana la nivelul societatii in general pentru rezolvarea unor probleme cum sint:
1.Controlul calitatii pe piata al produselor pentruprotectia consumatorului cu ajutorul unor institutii ce supravegheaza corectitudinea modului de asigurare si atestare a calitatii produselor si serviciilor.

2.Controlul calitatii mediului natural si stabilirea modalitatilor de protectie a acestuia, fata de actiunea unor factori perturbatori avind la origine non-calitatea produselor/serviciilor.
3.Pregatirea resurselor umane care sa devina un factor decisive in ceea ce priveste protejarea consumatorilor si a mediului.
4.Asigurarea sanatatii consumatorilor prin stabilirea unei legislatii privind calitatea care sa se armonizeze cu legislatia europeana.

CERTIFICAREA CONFORMITATII PRODUSELOR SI SERVICIILOR
Obtinerea garantiilor pentru client se realizeaza prin certificarea conformitatii produselor si serviciilor.Certificarea conformitatii este actiunea unei terte parti care dovedeste existenta increderii ca un produs sau serviciu, este in conformitate cu un standard sau un alt document normativ.

Certificarea se poate face pe 3 domenii:
1.Certificarea produselor si serviciilor care atesta ca proprietatile unui bun,sau a unei prestatii sunt comforme cu specificatiile tehnice (standarde,norme,...etc).
2. Certificarea sistemelor calitatii prin care se atesta conformitatea sistemului de asigurare a calitatii unei intreprinderi sau a unei parti dintr-o intreprindere, cu un standard din seria ISO 9000: 2000.
3.Certificarea personalului prin care se atesta competentele profesionale ale personalului fata de criteriile stabilite pentru indeplinirea unor functii, prin intermediul standardelor ISO 9000:2000.
Acreditarea - reprezinta recunoasterea oficiala a competentei unui de certificare si se face in conformitate cu standardele europene din seria EN- 45000; 45001;45002.....

Acestea stabilesc criterii generale de evaluare si de acreditare a unor activitati.Certificatul de conformitate - este un document emis pe baza unui system de certificare prin care se atesta faptul ca un produs sau un serviciu este conform cu un standard sau un alt document normative.
Marca de conformitate- este o marca protejata emisa pe baza unui sistem de verificare care atesta ca produsul sau serviciul este in conformitate cu un document de referinta.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.