Tranzactionarea reasigurarii

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Deoarece majoritatea companiilor de reasigurari nou infiintate au dimensiuni reduse, companiile de management reprezinta o alternativa viabila comparativ cu formarea propriului personal. O companie de management in reasigurari poate lucra cu mai multi reasiguratori mai mici, astfel meat costul serviciilor de management se distribuie intre acestia.In cazul apelarii la o companie de management, cost[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Tranzactionarea reasigurarii

Deoarece majoritatea companiilor de reasigurari nou infiintate au dimensiuni reduse, companiile de management reprezinta o alternativa viabila comparativ cu formarea propriului personal. O companie de management in reasigurari poate lucra cu mai multi reasiguratori mai mici, astfel meat costul serviciilor de management se distribuie intre acestia.In cazul apelarii la o companie de management, costurile fixe sunt, de regula, mai mici decat cele in cazul detinerii unor specialisti proprii. Angajatii trebuie sa primeasca salarii si avantaje in plus, indiferent de valoarea afacerilor subscrise. Sumele platite companiilor de management depind, de regula, de volumul afacerilor subscrise si de profitabilitatea acestora.

Companiile de management in reasigurare pot lucra cu societati de intermediere asociate. Aceste asocieri ofera, de regula, o sursa rapida de venituri pentru noul reasigurator.
Principalul dezavantaj al folosirii serviciilor unei companii de management consta in lipsa controlului asupra afacerii. Compania de management ia cele mai multe decizii de management, fapt ce poate fi in detrimentul reasiguratorilor. De aceea, proprietarii unei societati de reasigurare trebuie sa gaseasca o companie de management cu o tehnologie avansata, cu competenta manageriala si cu reputatie ireprosabila.

Cel de-al doilea mare dezavantaj apare pe masura ce reasiguratorul se extinde. La un moment dat, costul serviciilor oferite de compania de management poate depasi costurile remunerarii unei echipe proprii de management. Este mai dificil sa gasesti un personal managerial pregatit corespunzator, in cazul unui reasigurator aflat in etapa de maturitate, decat in cazul unei companii nou infiintate.
In functie de forma de proprietate, companiile de management in reasigurari pot fi clasificate in societati captive sau societati independente. O societate captiva este detinuta de catre una sau mai multe dintre companiile carora le ofera servicii. O firma captiva poate oferi servicii de management si altor reasiguratori decat companiei mama. In acest caz, firma captiva trebuie sa incerce sa evite si sa previna discriminarea fata de reasiguratorii neasociati, carora le ofera servicii.

O companie de management in reasigurari poate controla intregul portofoliu al unui reasigurator sau numai o parte din acesta. De exemplu, un reasigurator poate sa detina controlul asupra asigurarilor incheiate in zone geografice pe care acesta le cunoaste bine, apeland la o companie de management pentru afacerile derulate in alte zone geografi ce, sau care se incadreaza in alte categorii de asigurare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.