Tranzactii economice internationale - Conditii generale bancare pentru persoane fizice

5x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

B. INTERPRETARE
B.1 In prezentul document, urmatorii termeni vor fi interpretati dupa cum urmeaza:
1. Autentificare: procedura care permite Bancii sa verifice modul de utilizare a unui anumit Instrument de plata, inclusiv Elementele de securitate personalizate ale acestuia.
2. Autorizare Operatiune de plata: procedura prin care este exprimat consimtamantul Clientului platitor[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Tranzactii economice internationale - Conditii generale bancare pentru persoane fizice

B. INTERPRETARE
B.1 In prezentul document, urmatorii termeni vor fi interpretati dupa cum urmeaza:
1. Autentificare: procedura care permite Bancii sa verifice modul de utilizare a unui anumit Instrument de plata, inclusiv Elementele de securitate personalizate ale acestuia.
2. Autorizare Operatiune de plata: procedura prin care este exprimat consimtamantul Clientului platitor pentru executarea Operatiunii de plata. Consimtamantul poate fi exprimat de catre Client in mod diferit in functie de Instrumentul de plata utilizat pentru dispunerea Operatiunii respective.

Astfel, consimtamantul poate fi exprimat prin:
- semnatura pentru Operatiunile de plata dispuse pe suport de hartie sau pe Formularele/contractele specifice;
- pentru Serviciile de banca la distanta: utilizarea Elementelor de securitate personalizate;
- pentru carduri: semnarea chitantei POS/ Imprinter sau/si utilizarea Elementelor de securitate personalizate (codului PIN, furnizarea parolei E-Commerce (3D Secure), furnizarea numarului de Card si a oricaror date suplimentare solicitate, cum ar fi CVV2/
CVC2 si data expirarii).

In absenta consimtamantului exprimat in modalitatile prevazute mai sus, Operatiunea de plata este considerata ca fiind neautorizata.
3. Banca: BRD - Groupe Societe Generale, iar orice referire facuta la Banca in cuprinsul Contractului va fi inteleasa ca incluzand si oricare dintre unitatile sale teritoriale (birou mobil, punct de lucru, reprezentanta, agentie, sucursala).
4. Beneficiar real: se intelege orice persoana fizica ce detinesau controleaza in cele din urma Clientul si/sau persoana fizica in numele sau in interesul caruia/careia se realizeaza, direct sau indirect o tranzactie sau o Operatiune.

5. Centrala Incidentelor de Plati - centru de intermediere existent la nivel national care gestioneaza informatia specific incidentelor de plata pentru interesul public inclusiv pentru scopurile utilizatorilor.
6. Client: orice persoana fizica care a procedat la deschiderea unui Cont la Banca, in calitate de titular de cont, si care poate avea alternativ calitatea de Client beneficiar sau Client platitor.
7. Client beneficiar al platii: Client destinatar preconizat al fondurilor care au facut obiectul unei Operatiuni de plata.
8. Client platitor: Client care este de acord cu realizarea unei plati din Contul curent al carui titular este.

9. Codul BIC (Bank Identifier Code): cod ce este characteristic si unic fiecarei banci in parte si reprezinta metoda de identificare a bancilor, in sistemul S.W.I.F.T. (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication). Codul BIC al BRD este BRDEROBU.
10. Codul Unic de Identificare: IBAN sau alt cod necesar pentru identificarea beneficiarului platii.

11. Cont curent: element de baza in relatia cu Clientul, acesta fiind produsul suport pentru diverse servicii si produse bancare.
12. Cont revolving: cont deschis de catre Banca si care acorda acces Clientului la disponibilitatile banesti oferite de Banca sub forma unei linii de credit, numai prin intermediul unui Card de credit. In acest cont sunt reflectate toate operatiunile efectuate prin intermediul Cardului de credit, precum si comisioanele, dobanzile si prima de asigurare aferente.

13. Contract: prezentele Conditii Generale Bancare, care formeaza cadrul general in relatia Client-Banca, impreuna cu contractele si formularele specifice, incheiate de Client pentru fiecare produs sau serviciu, precum si Ghidul comisioanelor in Lei si valuta pentru persoane fizice si cu Lista de dobanzi, in vigoare la data inregistrarii Clientului in evidentele Bancii.
14. Curs de schimb: curs de schimb folosit ca baza de calcul pentru schimbul valutar si care este furnizat de Banca sau provine dintr-o sursa publica.
15. Data valutei: data de referinta folosita de Banca pentru a calcula dobanda aferenta sumei debitate din sau creditate in Cont.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.