Tranzactii bursiere

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.55

nivel: Facultate

Pe aceasta piata sunt afisate numai ordinele de vanzare. In cazul in care se doreste cumpararea unor actiuni pe piata Odd Lot, ordinul de cumparare trebuie sa aiba minim cantitatea unui ordin la vanzare si maxim 499 actiuni, piata Odd Lot nu are starile de pre-deschidere si pre-inchidere.Piata Deal este destinata incheierii tranzactiilor cu pachete mari de instrumente financiare care au fost negoc[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Tranzactii bursiere

Pe aceasta piata sunt afisate numai ordinele de vanzare. In cazul in care se doreste cumpararea unor actiuni pe piata Odd Lot, ordinul de cumparare trebuie sa aiba minim cantitatea unui ordin la vanzare si maxim 499 actiuni, piata Odd Lot nu are starile de pre-deschidere si pre-inchidere.Piata Deal este destinata incheierii tranzactiilor cu pachete mari de instrumente financiare care au fost negociate in prealabil de catre agentii de bursa. Succesiunea starilor pietei Deal este urmatoarea: deschisa si inchisa.

Valoarea minima admisa a unui ordin este de 200.000 lei, iar volumul admis al unui ordin este un bloc de tranzactionare sau multiplu de bloc de tranzactionare. Variatia maxima a pretului ordinelor este egala cu +/- 15% fata de pretul de referinta al sedintei curente.Piata Unlisted - Piata instrumentelor financiare necotate este destinata tranzactionarii prin intermediul sistemului de tranzactionare al bursei a instrumentelor financiare care nu sunt inscrise la cota BVB sau a instrumentelor financiare care au fost retrase de la bursa.

BVB nu stabileste limite cu privire la pret sau niveluri de protectie iar marimea blocului de tranzactionare este de un instrument financiar.
Valabilitatea ordinelor introduse in sedinta de tranzactionare curenta este urmatoarea: ordin Open - ordin valabil pana la executie sau retragere, in limita a 62 de zile calendaristicede la data ultimei actualizari a ordinului; ordin Good Tile Date - ordin valabil pana la data specificata, in limita a 62 de zile de la data ultimei actualizari a ordinului;

Ordinul "limita" este ordinul prin care se cumpara/vinde o cantitate de instrumente financiare la un pret specificat sau mai avantajos pentru client, adica mai mic la cumparare respectiv mai mare la vanzare. In starea deschisa a pietei, in situatia in care prin introducerea unui ordin limita se creeazaun dezechilibru de pret, astfel incat cel mai bun pret de cumparare este mai mare decat cel mai bun pret de vanzare, pretul tranzactiilor rezultate dintr-un ordin limita variaza intre cel mai bun pret din contraparte si pretul precizat in ordinul limita, fara a se solicita confirmari la trecerea de la un nivel de pret la urmatorul nivel de pret.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.