Transport maritim - Nave

1x punct

categorie: Diverse

nota: 9.55

nivel: Liceu

Situata pe coridorul de tranzit dintre Europa de Vest si Orientul Mijlociu, ea insasi o putere regionala, producator si consumator, Romania, odata devenita independenta in a doua jumatate a secolului al XIX- lea, a inceput sa isi dezvolte transporturile investind in crearea unor infrastructuri la nivelul tehnologic cel mai inalt al perioadei respective.

Potentialul oferit de avantaj[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Transport maritim - Nave

Situata pe coridorul de tranzit dintre Europa de Vest si Orientul Mijlociu, ea insasi o putere regionala, producator si consumator, Romania, odata devenita independenta in a doua jumatate a secolului al XIX- lea, a inceput sa isi dezvolte transporturile investind in crearea unor infrastructuri la nivelul tehnologic cel mai inalt al perioadei respective.

Potentialul oferit de avantajele naturale - tara riverana la Marea Neagra si tara dunareana strabatuta pe o lungime de 1.075 km de cea mai importanta cale navigabila din Europa, fluviul Dunarea - a conferit Romaniei o pozitie strategica favorabila, in zona de confluenta a polilor generatori de transporturi din Europa, Balcani si Orientul Mijlociu.

Acestei pozitiei s-au conferit noi valente o data cu realizarea legaturii directe dintre Marea Neagra si Marea Nordului ca urmare a construirii Canalului Dunare-Marea Neagra in anul 1984 si a finalizarii caii navigabile Rhin-Main-Dunare in anul 1992.

Modificarile produse in spatiul fostei Iugoslavii si a fostei URSS au generat o restructurare totala a schemei traditionale de transport din zona si au condus la punerea in valoare a infrastructurilor de transport si a pozitiei geografice favorabile pe care Romania le detine. Totodata, in vederea maririi gradului de atractivitate in porturile maritime si fluviale si in apropierea punctelor de trecere a frontierei au fost infiintate zone libere (in prezent functioneaza zonele libere Constanta Sud si Basarabi, Sulina, Galati, Braila, Giurgiu, Curtici-Arad), care pun la dispozitia investitorilor straini toate facilitatile specifice acestora.

Desi este recunoscut ca, din motive obiective, starea tehnica a infrastructurii romanesti nu corespunde in totalitate standardelor europene, trebuie mentionata o realitate de cea mai mare importanta: Romania are o retea de infrastructura (drumuri, cai ferate, cai navigabile, canale navigabile, porturi maritime si fluviale, aeroporturi, cai aeriene) care asigura realizarea conectarii tuturor localitatilor la reteaua nationala de transport si la sistemele internationale de transport.

Obiectivul general al politicii europene de transport este stabilirea unui echilibru intre dezvoltarea economica pe de o parte si cerintele de calitate si siguranta ale societatii pe de cealalta parte, pentru a dezvolta un sistem de transport modern.

Prezentarea acestui proiect are rolul de a sublinia faptul ca parcurgand anii de studiu liceal in cadru Grupului Scolar Industrial "Stefan Procopiu" Vaslui, mi-am insusit in mod corect informatiile teoretice si practice necesare pentru atestarea meseriei de "Tehnician Transporturi".

Proiectul arata nivelul de pregatire in domeniul tehnic, astfel incat la sfarsitul pregatirii liceale sa ma pot integra activ si competent in viata profesionala, si ca, corespund nivelului de pregatire ( tehnician ) al pietei europene a muncii.

Continutul stiintific al proiectului, este actualizat cu ultimele standarde nationale, si urmareste actualizarea cunostintelor de specialitate privind transporturile.

Pentru realizarea acestui proiect m-am inspirat studiind unele lucrari de specialitate mentionate in "Bibliografie" astfel reusind sa-mi completez cunostintele necesare pentru practicarea meseriei de Tehnician Transporturi.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.