Transport interurban de persoane

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.88

nivel: Liceu

Diferentierea pe care oamenii o fac intre aceste modalitati de calatorie are la baza criterii cum ar fi: rapiditatea, confortul, siguranta, serviciile asigurate pe parcursul calatoriei si, nu in ultimul rand, pretul pe care trebuie sa-l plateasca.
Mai ales in contextul economiei actuale, in care mobilitatea fortei de munca (atat intre diferite ramuri de activitate, cat si in plan geografic)[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Transport interurban de persoane

Diferentierea pe care oamenii o fac intre aceste modalitati de calatorie are la baza criterii cum ar fi: rapiditatea, confortul, siguranta, serviciile asigurate pe parcursul calatoriei si, nu in ultimul rand, pretul pe care trebuie sa-l plateasca.
Mai ales in contextul economiei actuale, in care mobilitatea fortei de munca (atat intre diferite ramuri de activitate, cat si in plan geografic) inregistreaza cresteri semnificative, transportul interurban de persoane capata o importanta deosebita.

Conform Institutului National de Statistica, in anul 2001 numarul de pasageri care au apelat la transporturile rutiere interurbane si internationale a fost de peste 200 milioane, dar tendinta fata de anul precedent este una descendenta. S-au utilizat peste 3000 de autobuze si microbuze.
In cazul transporturilor rutiere internationale de persoane, in Romania anului 2002 s-a inregistrat o tendinta descrescatoare (aproximativ 90% fata de anul 2001 la majoritatea indicatorilor).

Clientii
Clientela se imparte in doua mari categorii: persoane care fac naveta zilnic, saptamanal sau la diferite intervale de timp (acestia au cea mai mare pondere) si turistii.
In general ei se inscriu in grupa celor cu venituri medii si mici, deoarece persoanele cu posibilitati financiare superioare prefera sa calatoreasca cu avionul, cu trenul de mare viteza (Intercity) sau cu masina personala.Pentru ca clientii sa poata beneficia de cele mai bune conditii, trebuie sa se aiba in vedere construirea unei (mini) autogari, care sa beneficieze de spatii de asteptare suficiente si confortabile.

Concurenta
In prezent pe piata transporturilor interurbane de persoane opereaza aproape 2000 de firme, dintre care peste 500 realizeaza si transporturi in afara granitelor tarii.
Pe langa acestea, trebuie avuta in vedere, dupa cum am mai precizat, concurenta pe care o constituie transportul feroviar. Totusi, in ultimul timp, multe persoane au inceput sa se orienteze catre transportul rutier, mai ales datorita raportului bun intre calitatea serviciilor si pretul care trebuie platit.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.