Transmiterea infectiei HIV

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.89

nivel: Facultate

Multi tineri au relatii heterosexuale la inceputul vietii lor sexuale, inainte de a recunoaste mai tarziu ca sunt lesbiene sau homosexuali. Tinerii care au relatii sexuale cu alti barbati sunt supusi la tot felul de presiuni pentru a-si pastra secreta orientarea sexuala. Barbatii au relatii sexuale cu alti barbati chiar daca nu se considera a fi homosexuali sau nu sunt vazuti astfel de catre ceila[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Transmiterea infectiei HIV

Multi tineri au relatii heterosexuale la inceputul vietii lor sexuale, inainte de a recunoaste mai tarziu ca sunt lesbiene sau homosexuali. Tinerii care au relatii sexuale cu alti barbati sunt supusi la tot felul de presiuni pentru a-si pastra secreta orientarea sexuala. Barbatii au relatii sexuale cu alti barbati chiar daca nu se considera a fi homosexuali sau nu sunt vazuti astfel de catre ceilalti." Constructia "barbati care fac sex cu alti barbati", spre deosebire de "barbati homosexuali" a intrat in uz pentru a face referire la acest adevar.

Riscurile de transmitere de la mama la copil, in timpul sarcinii, al nasterii si al alaptarii - asa numita transmitere verticala - apare la 20% dintre cazuri. Toti copii nascuti din mame HIV-pozitive se nasc cu anticorpi Anti-HIV, proveniti din sangele infectat al mamei. Daca insa copilul nu este infectat, testul HIV devine negativ dupa varsta de 16-24 luni.

In general, tratamentul profilactic al mamei cu antiretrovirale, in timpul sarcinii si al nasterii, absenta alaptarii si tratamentul copilului imediat dupa nastere scad riscul transmiterii infectiei HIV la copil pana la 5%. Nasterea prin cezariana programata, efectuata inainte de declansarea travaliului si pe membrane intacte poate contribui la reducerea riscului (50%). Nou-nascutul nu va fi alaptat la san, va primi profilaxie specifica si va fi evaluat asupra status-ului HIV.

Desi HIV a fost izolat si in lacrimi, saliva si urina, nu exista dovezi ca prin acestea s-ar putea transmite infectia. Sarutul uscat si in general sarutul, daca nu exista leziuni bucale, nu prezinta risc de infectie. Nu trebuie insa neglijata posibilitatea existentei de microleziuni sangerande, mai ales ca cei infectati cu HIV pot avea diverse leziuni, cum sunt aftele, candidozele, herpesul, gingivitele, leziuni care imbogatesc saliva cu HIV.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.