Transmisiunile din Montauk

3x puncte

categorie: Istorie

nota: 9.80

nivel: Liceu

Toate acestea indica faptul ca se petrece ceva. Teoretic, fosta baza aeriana a devenit parc national al statului New York. Ce interes pot avea functionarii parcului sa transmita semnale radio? Ni s-a spus personal, mie si lui Peter Moon, de catre supraveghetorul parcului, ca nimeni nu poate intra in interiorul bazei din cauza deseurilor de azbest si de PBC. Manipularea este evidenta. Ca o ciudaten[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Transmisiunile din Montauk

Toate acestea indica faptul ca se petrece ceva. Teoretic, fosta baza aeriana a devenit parc national al statului New York. Ce interes pot avea functionarii parcului sa transmita semnale radio? Ni s-a spus personal, mie si lui Peter Moon, de catre supraveghetorul parcului, ca nimeni nu poate intra in interiorul bazei din cauza deseurilor de azbest si de PBC. Manipularea este evidenta. Ca o ciudatenie in plus, am observat instalarea unei porti noi care delimita curtea interioara a bazei militare si care nu putea fi deschisa decat cu ajutorul unei chei, dar si a unui cod de acces.

Deloc intamplator, aceasta noua masura de securitate a fost insotita de un alt scenariu ciudat. Cu cateva saptamani inainte de 12 august (cea de-a 10-a aniversare a momentului de apogeu a Proiectului Montauk), pe dealurile din partea de sud a bazei a fost instalat un radar nou. Este vorba de radarul Cardion mentionat in capitolul 1 al acestei carti.
O discutie intre Peter Moon si unul din politistii politiei parcului ne-a confirmat ca noua poarta a fost instalata tot de corporatia Cardion. Peter mi-a spus ca politistul a evitat sa-i dea prea multe amanunte, dar din discutia cu el a rezultat ca s-a incheiat un fel de contract cu compania. Nu stia exact in ce consta acesta.

Cand Peter l-a intrebat daca instalarea portii a fost facuta in schimbul dreptului de folosire a bazei militare, politistul nu a fost de acord, limitandu-se doar sa spuna ca s-a incheiat un fel de intelegere. Acest scenariu ridica niste intrebari foarte interesante. Mai intai, cum se face ca o companie industriala privata are dreptul de a se folosi de o zona a unui parc national? In al doilea rand, de ce se emiteau semnale radio ilegale din apropiere de Radar Hill (n.n. Dealul Radarului), locul in care se afla cladirea transmitatorului, care, intre noi fie vorba, nu se afla in vecinatatea instalatiei radar a companiei Cardion?

In al treilea rand, de ce se fac transmisiuni in intervalul de frecventa 420-450 MHz, care corespunde controlului mintii umane? In al patrulea rand, de ce este inzestrata o baza militara dezafectata cu linii de transmisiune de mare putere (20 MW, suficient pentru a alimenta un orasel) si cu linii telefonice noi? Si peste toate, un inalt functionar al parcului ne-a spus ca baza tocmai era demolata.
Intrebarile de mai sus nu sunt noi, fiind cunoscute de multa vreme, dar este pentru prima oara cand apar intr-o carte. In trecut, multi radioamatori s-au plans la FCC din cauza frecventelor ilegale care emana din baza Montauk. FCC a facut o investigatie de suprafata, dupa care a spus ca nu s-au facut asemenea transmisiuni. Se pare ca cineva de la FCC nu este prea dornic sa spuna adevarul.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.