Transmisia si receptia semnalelor de televiziune

7x puncte

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Facultate

Transmisiunea semnalelor de imagine se poate face in RF intr-una dintre benzile rezervate transmisiunilor de TV prin:
1) radiatie;
2) prin cablu coaxial, intr-un singur sens sau bidirectional;
3) prin fibre optice.
Transmisiunea prin cablu a semnalelor de TV se practica intr-un singur sens (sau unidirectional), in cazul legaturilor intre un centru TV si un emitator [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Transmisia si receptia semnalelor de televiziune

Transmisiunea semnalelor de imagine se poate face in RF intr-una dintre benzile rezervate transmisiunilor de TV prin:
1) radiatie;
2) prin cablu coaxial, intr-un singur sens sau bidirectional;
3) prin fibre optice.
Transmisiunea prin cablu a semnalelor de TV se practica intr-un singur sens (sau unidirectional), in cazul legaturilor intre un centru TV si un emitator TV, intre un centru si o instalatie de distributie pe cablu CATV (Common Antenna Television), sau intre ultima si abonati.

Se pun aceleasi probleme ca in VF, cu deosebirea ca atenuarile sporesc cu frecventa. La anumite distante se introduc amplificatoare corectoare pentru compensarea atenuarii. In sistemele iterative sau bidirectionale (two way cable TV), care au aparut recent, transmisiunea de date catre abonati (printre care si de semnale TV) se face la frecvente mai mari de 50 MHz, la frecvente mai mici fiind amplasate canalele de intoarcere de la abonati pentru cereri de informatii, servicii de plati, comenzi, rezervari, etc.

In cazul transmisiunii prin radiatie sunt prevazute mai multe benzi de TV. In Europa aceste benzi sunt situate in diverse domenii de frecventa si fiecare banda cuprinde un numar de canale de TV astfel (pentru standardul nostru - norma D, K -OIRT):
1) domeniul FIF (foarte inalta frecventa) sau VHF ( MB );
Se observa ca BLS se trasmite in intregime, iar BLI este partial suprimata. Sunetul se transmite cu MF. Ecartul intre cele doua purtatoare este 6,5 MHz (la CCIR: 5,5 MHz, norma B, G).

Modulatia MA este negativa, in sensul ca la varf de modulatie a purtatoarei corespunde negrul, respectiv nivelul SH+V din semnalul CVBS, si la fund de modulatie a purtatoarei - albul din semnal, ca in figura 3.2.Pentru a nu apare patrunderea imaginii pe sunet (sub forma de brum, in special la subtitrarea imaginii), semnalul de alb la emitator nu se reduce niciodata sub 10-12% din valoarea de varf. In diverse tari sunt acceptate diverse norme notate A...N, cu particularitatile lor.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.