Transformatia Laplace rapida

5x puncte

categorie: Fizica

nota: 9.98

nivel: Liceu

Pierre-Simon Laplace a fost unul dintre cei mai straluciti astronomi din istorie in acest domeniu. Acest francez a prezis prin calcule matematice multe lucruri care mai tarziu au putut fi observate cu telescoape puternice. Laplace s-a nascut pe 23 martie, 1749, in Baeumont-en-Auge, un oras din Normandia. Tatal sau a fost sarac, si Pierre-Simon a primit educatie putin mai tarziu. Vecini[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Transformatia Laplace rapida

Pierre-Simon Laplace a fost unul dintre cei mai straluciti astronomi din istorie in acest domeniu. Acest francez a prezis prin calcule matematice multe lucruri care mai tarziu au putut fi observate cu telescoape puternice. Laplace s-a nascut pe 23 martie, 1749, in Baeumont-en-Auge, un oras din Normandia. Tatal sau a fost sarac, si Pierre-Simon a primit educatie putin mai tarziu. Vecinii mai bogati s-au interesat oarecum de el si l-au trimis la universitate in Caen. Acolo s-a descurcat foarte bine in matematica.

La varsta de 18 ani a mers
la Paris cu o scrisoare in care explica
principiile mecanicii pentru a o da lui Jean d'Alembert, un matematician de seama la acea vreme. D'Alembert a fost impresionat si l-a ajutat pe tanarul Pierre sa obtina un post de profesor de matematica la Scoala Militara.
LaPlace a castigat multe premii pentru studiile sale si a fost facut marchiz, dar a ramas modest spunand:''Ceea ce stim este putin . Ceea ce stim nu este imens''. A murit la Paris pe 5 martie, 1827.

Prima conditie este justificata de faptul ca multe functii, semnale etc. care descriu procese, fenomene fizice sunt nule pana la un moment , de la care incepe procesul sau fenomenul fizic respectiv; se poate lua . A doua conditie reprezinta o conditie de regularitate si revine la faptul ca in orice interval marginit , functia are cel mult un numar finit de discontinuitati, unde in plus exista derivate laterale.
A treia conditie asigura convergenta anumitor integrale improprii care vor interveni in dezvoltarile ulterioare. Ea se exprima spunand ca este majorata de o exponentiala sau ca are crestere cel mult exponentiala. Marea majoritate a functiilor elementare, utilizate in calculul operational satisfac aceasta conditie. Numarul real se numeste indice de crestere al functiei .
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Fizica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.