Traim in lumea lui Caragiale

3x puncte

categorie: Romana

nota: 10.00

nivel: Liceu

De pe scaunul din fata, se scoboara in tipetele soferului de-a dreptul isterizat ( " iesi afara mai repede, pramatie!!) un pusti la vre-o 14 anisori , imbracat cu o pereche de pantaloni , mult prea largi pentru piciorusele lui firave, cu turul atarnandu-i pana la genunchi si cu un tricou alb, tot atat de larg ca si pantalonul.De greutatea lantului de la gat ( sigla G-Unit) , pustiul nici nu putea[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Traim in lumea lui Caragiale

De pe scaunul din fata, se scoboara in tipetele soferului de-a dreptul isterizat ( " iesi afara mai repede, pramatie!!) un pusti la vre-o 14 anisori , imbracat cu o pereche de pantaloni , mult prea largi pentru piciorusele lui firave, cu turul atarnandu-i pana la genunchi si cu un tricou alb, tot atat de larg ca si pantalonul.De greutatea lantului de la gat ( sigla G-Unit) , pustiul nici nu putea sa tina capul drept.

Nu reusesc sa urc in taxi, cu toata viteza mea, fiindca ma abordeaza cucoanele, care , m-au facut si pe mine sa ma mir, erau imbracate cu blugi mulati si su un minitop ce abia ascundea ceva...
Enervata ca am pierdut si taxiul acesta, incerc sa scap rapid de cucoane ; stiind ca pustiul, Dl Geo e permanent repetent , imi permit sa-l intreb cum e cu scoala si ce a mai invatat (la ce a mai ramas corigent), la care acesta imi raspunde raspicat:

-Am invatat de la Dl Marius Chiosc Rostopan despre gramakica!
-Ce-i aceea "gramakica"??
Nedumerit, Dl Geo reuseste sa se reculeaga si-mi raspunde
- Gramakica iaste stiinta ghespre cum lucra limba si leijile mai apoi la care se supune acea lucrare..
- Bine , bine ,il intrerupsem eu.Vad ca stii ce-i aceea "gramakica", dar cu fizica cum stai? Intreb eu stiind ca pun degetul pe rana.

- Iaca la fijica mi-o luat mamita profesor pe Dl Newtonescu. Fostam ieri la el, si cand s-o rastit la minie ca nu stiu , i-am dat cu caietu'n cap, si i-am zis ca -l pedepjeste D-zeu ca sbiara la injerii Lui.Atunci profu' s-o facut rosu tot, si nu stiu de ce, mi-o promis ca .. nu mai stiu ce mi-o promis , ca ma lasa repetent sau nu, ca incepusem sa cant imnul rapperilor. L-am improvizat pe loc!Dar cred ca i-o placut, ca pana am terminat-am, incepuse sa aplaudje la obrajii lui.
- Bravo Dl Geo! Uite ce baiat distiept are mamita! Si atunci cucoana Lenuta i-a dat o pastiluta mica si alba, si mi-a soptit mie la ureche ca e o pastiluta "speciala", ca se sa linisteasca , ca e nevricos tare puiul lor.

M-am decis sa plec cat mai repede, spre un magazin ce are cartele de 4 dolari, ca sa sun dupa un taxi.Intru in primul magazin specializat, si intreb :
- Aveti cartele de 4 dolari?
- Avem dar nu merge masina si nu putem sa incarcam.
- Care masina, domnule??

- Uite, masina asta. Si-mi arata calculatorul.
- Dar ce are domnule??
- Retelistul a zis ca-i o viroza printre masinarii , sopti el.Panica generala, mi-e teama sa nu o iau si eu, domnisoara, si daca nu ati avut asa viroza, mai bine plecati, sa nu o luati si dumneavoastra!
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.