Tragedia de la Mihailesti

3x puncte

categorie: Istorie

nota: 9.95

nivel: Liceu

Dupa o jumatate de ora, sosesc doua echipaje de pompieri din Buzau, seful Postului de Politie si doi ziaristi ai postului de televiziune Antena 1,cameramanul Ionut Barbu si reporterul Elena Popescu. In timp ce se actiona pt stingerea incendiului camionul explodeaza ,20 de persoane sunt ranite si 18 decedate printre care si cei doi ziaristi.Reprezentanti ai Procuratorii jud Buzau imprejmuiesc zona [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Tragedia de la Mihailesti

Dupa o jumatate de ora, sosesc doua echipaje de pompieri din Buzau, seful Postului de Politie si doi ziaristi ai postului de televiziune Antena 1,cameramanul Ionut Barbu si reporterul Elena Popescu. In timp ce se actiona pt stingerea incendiului camionul explodeaza ,20 de persoane sunt ranite si 18 decedate printre care si cei doi ziaristi.Reprezentanti ai Procuratorii jud Buzau imprejmuiesc zona pe un diametru de 400-500 de metri si un pluton de jandarmi strang ramasitele rezultate in urma exploziei.Dupa 5 ore ancheta se inchide si se trece la repararea soselei.

In aceeasi zi jurnalistul Lucian Mandruta gaseste la fata locului dupa inchiderea anchetei resturi umane si camera cu care a filmat Ionut Barbu. Generalul maior Dan Voinea a declarat ca ancheta ce sa facut la Mihailesti e ridicola si nu e un act de justitie si asta se datoreaza faptului ca in Romania criminalistica este ridiculizata. Premierul Adrian Nastase fiind intrebat cum o sa i sanctioneze pe ce i vinovati a raspuns ca o sa i aduca in fata televiziunii si o sa i impuste iar presedintele Ion Iliescu spune ca este de inteles emotia in cazul unui accident dar el este doar un accident.

Abordarea Judiciara/Legala
In cazul tragediei de la Mihailesti rolul administratiei de aplicare a legii si supraveghere la respectarea acesteia nu a existat in acest caz deoarece anceheta ce sa intocmit la fata locului nu a fost un act de justitie dupa cum a declarat general maior Dan Voinea de la Parchetul Curtii Supreme de Justitie.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.