Traductoare capacitive

3x puncte

categorie: Fizica

nota: 9.00

nivel: Facultate

Sistemul diferential asigura eliminarea efectului local si separarea galvanica intre circuitul microfonului si al receptorului. Efectul local este fenomenul prin care abonatul aude vocea proprie in receptorul telefonului.

Efectul local este dezavantajos deoarece se reduce calitatea transmisiei (utilizatorul crede ca vorbeste prea tare si are tendinta de a vorbi mai incet, in acest [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Traductoare capacitive

Sistemul diferential asigura eliminarea efectului local si separarea galvanica intre circuitul microfonului si al receptorului. Efectul local este fenomenul prin care abonatul aude vocea proprie in receptorul telefonului.

Efectul local este dezavantajos deoarece se reduce calitatea transmisiei (utilizatorul crede ca vorbeste prea tare si are tendinta de a vorbi mai incet, in acest fel se reduce semnalul de transmitere in linie).

Sistemul diferential (adaptor de linie) are rolul de a elimina (de a reduce) efectul local prin conectarea microfonului si receptorului in diagonalele puntii de impedante. Este realizat ca un transformator diferential in aparatele telefonice clasice (fig.2.1.a) si este de tip RC in aparatele telefonice electronice (fig.2.1.b).
Fig.2.1 a. Sistemul diferential al aparatelor telefonice clasice
b. Sistemul diferential al aparatelor telefonice electronice.

2.1.2. Schema electrica a aparatului telefonic BC automat
Schema electrica a aparatului telefonic BC automat din figura 2.2. utilizeaza un circuit de numerotare de tip DTMF (TEA-1075) si un circuit de transmisie de tip TEA-1080 sau TEA-1061. Adaptarea la impedanta liniei este realizata fie de circuitul de transmisie, fie de circuitul de numerotare, care au functiile complet separate.

Alimentarea circuitelor integrate se realizeaza prin curentul de linie. Circuitul de transmisie controleaza prin stabilizatorul intern alimentarea celor doua circuite integrate.

Circuitul de transmisie permite utilizarea unui microfon de sensibilitate redusa si impedanta mica, de tip electrodinamic sau magnetic, asigurānd cāstig de 52 dB si impedanta de intrare de 2 x 4k?, sau microfon piezoelectric sau cu electret pentru care se asigura un c?stig tipic de 38 dB si impedanta de intrare de 2 x 20 k?.

Amplificarea tipica la receptie este de 25 dB.
Eliminarea efectului local se realizeaza cu puntea rezistoare R2, R3, R8 si Zbal. Schema include si circuitul de protectie a aparatului telefonic la supratensiuni (puntea redresoare formata din diodele 2 x BZW14, 2x BAY10 si dioda Zener BZX73C) si la supracurenti (rezistorul de 12 ohmi).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Fizica

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.