Traductoare

7x puncte

categorie: Fizica

nota: 10.00

nivel: Facultate

Daca traductorul se gaseste la intrarea sistemului de masura este denumit senzor, pentru ca sesizeaza (simte) marimea fizica dorita si o converteste in alta forma de energie.
Cand traductorul se afla la iesire sistemului de masurare este denumit element de executie (executor) sau element de actionare ("actuator"), pentru ca el converteste energia primita intr-o forma de energie la care este[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Traductoare

Daca traductorul se gaseste la intrarea sistemului de masura este denumit senzor, pentru ca sesizeaza (simte) marimea fizica dorita si o converteste in alta forma de energie.
Cand traductorul se afla la iesire sistemului de masurare este denumit element de executie (executor) sau element de actionare ("actuator"), pentru ca el converteste energia primita intr-o forma de energie la care este sensibil (poate reactiona) un sistem independent (biologic sau tehnic).

Pentru un sistem biologic elementul de executie poate fi un ecran de calculator, un instrument de masura indicator (aparat electromecanic) sau un difuzor, la care pot reactiona sensorii vizuali sau acustici.
Pentru un sistem tehnic elementul de executie poate fi un dispozitiv de perforat, un dispozitiv de inchidere a unei usi etc.
Referitor la Fig.2.1, se poate spune ca senzorul converteste energia in care se afla informatia in acea forma de energie in care se face prelucrarea.

Aceasta, teoretic, poate fi oricare din urmatoarele domenii energetice: chimica (C), optica (O), mecanica (M), electrica (E), termica (T), magnetica (M), acustica (A), nucleara (N) .
Sunt multi factori care pledeaza in favoarea prelucrarii in domeniul electric:simplitatea de operare;posibilitatea de transmisie la distante mari a semnalului metrologic,usurinta memorarii, prelucrarii si afisarii rezultatelor masurarii).

Cum se va vedea ulterior, chiar si stimularea artificiala a tesuturilor vii se face cel mai adesea electric.
Cu toate acestea, datorita progreselor facute in domeniul optic, mai ales in ultima perioada, se poate lua in consideratie si prelucrarea in acest domeniu energetic.
Astfel in sistemele de masurare o mare pondere o au traductoarele electrice, iar in ultima perioada si traductoarele optice. Mai mult chiar sunt sisteme de masurare in care se face prelucrarea si transmisia semnalelor in ambele domenii energetice (electric si optic).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Fizica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.