Traditii si obiceiuri de nunta in Africa

3x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.75

nivel: Liceu

In Sudan si in alte zone, de-alungul Nilului, barbatul trebuie sa-si cumpere sotia platind parintilor acesteia un numar de capete de vaci sau camile.

Gestul isi are explicatia in faptul ca prin aceasta se compenseaza mana de lucru lipsa in casa parintilor, odata cu plecarea femeii. Uneori o mireasa poate ajunge la 30-40 capete de vite si adesori datorita situatiei materiale mai sla[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Traditii si obiceiuri de nunta in Africa

In Sudan si in alte zone, de-alungul Nilului, barbatul trebuie sa-si cumpere sotia platind parintilor acesteia un numar de capete de vaci sau camile.

Gestul isi are explicatia in faptul ca prin aceasta se compenseaza mana de lucru lipsa in casa parintilor, odata cu plecarea femeii. Uneori o mireasa poate ajunge la 30-40 capete de vite si adesori datorita situatiei materiale mai slabe, neputand plati pretul cerut de parinti, mirele este nevoit sa renunte la mireasa.

In Somalia un barbat poate avea mai multe sotii, daca situatia materiala i-o permite si nu este deloc iesit din comun daca fata este promisa in casatorie chiar inainte de a se naste.

Stralucire, culori vii, cantece si dansuri sunt elemente vitale pentru fiecare nunta in Africa . Comun, pentru toate nuntile de pe continentul negru, este conceptul de tranzitie de la stadiul de copilarie la cel de adult.

In multe zone ale Africii tinerii sunt incurajati sa-si intemeieze un camin inca de la varsta de 13-15 ani, indata ce din punct de vedere fizic pot fi considerati adulti.

Divorturile sunt foarte rare in casniciile din Africa . In general problemele de familie ce apar in cuplu sunt solutionate cu sprijinul parintilor si de multe ori intregul trib sau sat se implica in rezolvarea problemelor dintre cei doi si pun umarul la salvarea casniciei lor.

Casnicia este un element sacru in intreaga lume si acest lucru are valabilitate si in Africa, indiferent de religie, cultura sau zona geografica, in multe zone intemeierea unei noi familii este pusa mai presus de totemele tribale sau legile stricte ale comunitatii.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.