Totul despre radio si radioteleviziune

7x puncte

categorie: Marketing

nota: 10.00

nivel: Liceu

In unele reviste specializate ale timpului, sub titlurile: " Ce asteptam de la anul ce vine" ( 1 ianuarie, 1931), sau " Pareri asupra programului de dezvoltare a emisiunilor de radiodifuziune in Romania" (21 iunie 1931 ), voci autorizate, cum era cea a inginerului Emil Petrascu , cunoscut sustinator al miscarii radiofonice si cea a lui Nicolae Caranfil, membru al Consiliului de Administratie al So[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Totul despre radio si radioteleviziune

In unele reviste specializate ale timpului, sub titlurile: " Ce asteptam de la anul ce vine" ( 1 ianuarie, 1931), sau " Pareri asupra programului de dezvoltare a emisiunilor de radiodifuziune in Romania" (21 iunie 1931 ), voci autorizate, cum era cea a inginerului Emil Petrascu , cunoscut sustinator al miscarii radiofonice si cea a lui Nicolae Caranfil, membru al Consiliului de Administratie al Societatii de Difuziune Radiotelefonica, confirmau faptul ca emisiunile de la radio sunt primite cu placere de public si ca ascultarea acestora trebuie sa fie accesibila tuturor. Numarul orelor de program sporeste considerabil.

De la 305, in 1928, datorita intrarii in functiune a postului de emisie de 12 KW de la Baneasa, se ajunge, in 1929, la un total de 2200 de ore de program. epasindu-se unele dificultati tehnice, numarul de ore de emisie creste in fiecare an: 2264 in 1931; 2936 in 1932; 3250 in 1933; 3517 in 1934. Un Decret-lege promulgat de regele Carol al II-lea, la 28 august 1938, prevedea ca toate institutiile publice, cu caracter propagandistic, sa treaca sub directa supraveghere a Subsecretariatului de Stat al Presei si Propagandei.

Decretul viza, desigur, si Societatea Romana de Radiodifuziune. Titularul Subsecretariatului de Stat avea dreptul sa-i inlocuiasca pe cei doi administratori ai Consiliului de Administratie. In competenta Consiliului, ramanea, astfel, doar gestiunea financiara a Societatii.
In pofida perioadei nefavorabile, radioul isi mentine rolul avut inca de la infiintare, adica acela de informare si de raspandire a culturii.

El face, in continuare, auzite vocile unor importante personalitati: Nicolae Iorga, Vasile V. Voiculescu, Cezar Petrescu, Constantin C. Giurescu, Ion Pillat, Ioan Petrovici, Mircea Eliade, Mihail Ralea, Adrian Maniu, Constantin Radulescu Motru, Nicolae Noica, Pamfil Seicaru, Dumitru Almas si altii, prezenti la microfon.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.