Totul despre nimic

3x puncte

categorie: Religie

nota: 9.76

nivel: Gimnaziu

Zorii zilelor bantuite de clipe nimicite doar de-un simplu dor sunt mereu in curcubeul florilor doritori de polen. Vantul bleg se petrece impreuna cu ploaia deasupra inimii pamantului. Ciripitul pasarelelor oarbe se dezlantuie folositor in favoarea cantecului frumos. Miseleste se strecoara vulpea rosiatica, cu ochii plini de venin spre culcusul sau. Orice planta este zdrobita de un picior. Orice c[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Totul despre nimic

Zorii zilelor bantuite de clipe nimicite doar de-un simplu dor sunt mereu in curcubeul florilor doritori de polen. Vantul bleg se petrece impreuna cu ploaia deasupra inimii pamantului. Ciripitul pasarelelor oarbe se dezlantuie folositor in favoarea cantecului frumos. Miseleste se strecoara vulpea rosiatica, cu ochii plini de venin spre culcusul sau. Orice planta este zdrobita de un picior. Orice cuvant este stalcit de vorbitor.

Fiecare isi doreste sa fie stapan peste ceva, dar daca acel ceva este stapanul lui atunci acesta este infuriat pana la Dumnezeu si inapoi.
Vii sunt toate, insa oarbe ne sunt unghiurile. Pasnic ne spunem unu, doi, trei, dar gandim total diferit din toate punctele de vedere, chiar daca ne dorim cu disperare sa avem aceleasi idei. Asteptarea te omoara in vise, in realitate, in toate. Nu mai vreau sa astept nimic in ceea ce tine de viata.

Cureaua visarii se zbate pana cand cineva o va rupe in noua bucati si apoi trebuie cautata. Una esti tu, alta eu, urmatoarea curea este el, apoi ea si asa mai departe pana cand cineva ne va unii si apoi vom putea traii cu adevarat in realitate, pana atunci doar visam.
Sperante desarte se imprastie prin toate partile si cuvantul nu mai are nimic de spus fiindca are o prea mica amploare.

Viata asta este plina de placeri dar de fiecare data exista neplaceri mai mari decat ele. Nu exista o lume fara de care sa fie traita, doar de la inceput, tot timpul. Aceasta viata este intr-o continua schimbare si nimic nu o poate face sa fie perfecta. Totul despre nimic poate fi scris in nenumarate pagini spectaculoase insa fara sensul de care toata lumea ar putea depinde. Singurul lucru bun din aceasta lume a fost, este si va ramane nesfarsit iubirea adanca din ale noastre suflete. Aceasta iubire este un fenomen pe care trebuie sa-l aflam cat mai detaliat daca nu atunci ura o va inlocui neincetat.

Daca ar exista un caiet cu modul de folosire al iubirii atunci nimeni nu ar mai gresi cu nimic fata de persoana iubita si astfel acea persoana care respecta acest caiet isi va gasi iubirea mult mai repede si o va iubi toata viata. Singurul lucru este ca nu exista asa ceva de care sa depinzi si astfel nu faci decat greseli in fata tuturor fara sa-ti dai seama. Nu mai exista impecabil, un suflet este mort atunci cand incepe cu adevarat sa traiasca din iubire.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Religie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.