Torro Bravo

3x puncte

categorie: Istorie

nota: 9.93

nivel: Liceu

Cateva sute de ani mai tarziu, pe vremea conchistadorilor, obiceiul de a vana acea varietate de taur salbatic nu doar ca inca exista, dar devenise indeletnicirea preferata a nobililor aflati in cautarea unei activitati capabile sa le faca sa fiarba sangele in vene. Potrivit unor izvoare istorice ce dateaza din acea vreme , Taurul Andaluz era singura bestie ce salasluia in padurile ce se intindeau [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Torro Bravo

Cateva sute de ani mai tarziu, pe vremea conchistadorilor, obiceiul de a vana acea varietate de taur salbatic nu doar ca inca exista, dar devenise indeletnicirea preferata a nobililor aflati in cautarea unei activitati capabile sa le faca sa fiarba sangele in vene. Potrivit unor izvoare istorice ce dateaza din acea vreme , Taurul Andaluz era singura bestie ce salasluia in padurile ce se intindeau de pe malul mari pana in munti care nu renunta la viata ei fara a lupta pana la ultima picatura de sange.

Mai mult, spre deosebire de mistret si urs care trebuiau haituite incoltite pt a fi provocate la lupta, Taurul Andaluz ataca in mod instinctiv, oferind ocazia cavalerilor sa-si demonstreze priceperea ca si vanator, dar si capabilitatea e a face fata fizic si psihic unei asemenea confruntari, cu o bestie ce nu intorcea niciodata spatele dusmanului. Treptat, aceasta confruntare dintre om si fiara a fost mutate de pe plajele, padurile si campiile Andalusiei in orase, pentru popularizarea acestor practici pt care spaniolii devenisera vestiti in epoca.

Au fost capturate exemplare din salbaticie si s-a inceput reproducerea acestora in ferme speciale , aflate sub protectia si patronatul diferitor familii nobiliare. Astfel, cu o deosebita grija pentru pastrarea puritatii genetice a rasei native, Taurul Andaluz a devenit obiectul unei competitii intre casele nobiliare, materializata cu ocazia luptelor cu tauri ce acum aveau loc in orase, devenind principalul mijloc de amuzament al comunitati. Asemeni principiului ce functiona in Coloseum , taurii luptau in arene special construite, fiind obiectul principal al unei inclestari intre viata si moarte. Se nastea "FENOMENUL "CORRIDA"!

Inca de atunci parerile au fost inpartite, si diferentele de perceptie asupra luptelor cu tauri erau majore. La un momentdat cativa dintre regii Spaniei au dorit sa interzica luptele cu tauri pe tot teritoriul regatului, la sugestia celorlalte case regale europene, ce vedeau in aceste practici doar latura barbara a confruntarii. Reactiile au fost atat de violente in Sud incat se risca dezbinarea teritoriilor. Atunci s-a demonstrat pentru prima oara cat de adanc se inradacinase in constiinta locuitorilor spiritul taurului neinfricat , ce revenise odata si pentru totdeauna in mijlocul lor.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.