Topografie si cadastru - partile componente ale cadastrului general

3x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.72

nivel: Facultate

PARTEA TEHNICA - partea sau functia tehnica a cadastrului general, se realizeaza prin determinarea, pe baza de masuratori geodedice, topografice si fotogramatice a pozitiei, configuratiei si marimii suprafetelor, terenurilor pe destinatii, categorii de folosinta si propietari, precum si ale constructiilor. Partea tehnica cuprinde toate operatiunile cadastrale necesare pentru realizarea planurilor [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Topografie si cadastru - partile componente ale cadastrului general

PARTEA TEHNICA - partea sau functia tehnica a cadastrului general, se realizeaza prin determinarea, pe baza de masuratori geodedice, topografice si fotogramatice a pozitiei, configuratiei si marimii suprafetelor, terenurilor pe destinatii, categorii de folosinta si propietari, precum si ale constructiilor. Partea tehnica cuprinde toate operatiunile cadastrale necesare pentru realizarea planurilor cadastrale. Unele din operatiunile tehnice ale cadastrului general sunt comune si altor activitati, din care, se explica: retelele de sprijin ale ridicarilor planimetrice si de nivelment, planurile topografice de baza, planurile topografice urbane, si cele propii lucrarilor de cadastru.

Realizarea functiei tehnice a cadastrului, se finalizeaza prin intocmirea registrului cadastral, a planurilor cadastrale la scarile 1:500; 1:1000; 1:2000; 1:5000 si 1:10 000 si hartilor cadastrale la scarile 1:25 000; pentru comune si 1:50 000 pentru judete.
PARTEA ECONOMICA - unde se evidentiaza valoarea bunurilor imobiliare prin categoria, destinatia si folosinta lor, in vederea stabilirii in mod echitabil a impozitelor si taxelor asupra imobilelor.

In cazul terenurilor agricole, valoarea economica se stabileste in functie de bonitarea cadastrala, prin care, se determina:
- gradul de fertilitate sau clasa de calitater a terenurilor agricole pe parcele cadastrale, pornindu-se de la studiile de cartare pedologica si de cartare agrochimica a solurilor.- evidentierea terenurilor amenajate cu lucrari de irigatii, desecari, drenaje si de combaterea a eroziunii solului.- estimarea venitului net cadastral la unitatea de suprafata.

Pentru bonitarea constructiilor, se folosesc o serie de date cu privire la structura de rezistenta aconstructiilor, a materialelor de constructii folosite, a destinatiei constructiei. In vederea intocmirii bonitarii cadstrale a terenurilor agricole si a constructiilor, trebuie sa fie elaborate, intr-un sistem unitar, normele tehnice de continut ale acestor lucrari, de catre ministerele de specialitate.
PARTEA JURIDICA - functia juridica a cadastrului general se realizeaza prin corespondenta biunivoca ditre imobil sau propietarul acestuia prin publicitatea imobiliara. Aceasta se rezolva, in timpul executarii lucrarilor de cadastru pe teren, prin stabilirea posesorului de fapt al imobilului la data introducerii cadastrului general si nu de drept.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.