Top 10 evenimente de business

3x puncte

categorie: Marketing

nota: 9.62

nivel: Facultate

9. Chiriile in stagnare
Chiriile medii solicitate de proprietari pentru apartamentele din Capitala s-au stabilizat in ultima luna, cele mai mici chirii fiind intalnite in Rahova si Berceni, circa 150 euro/luna, arata un raport al portaluluianunturiparticulari.ro.

Chiria medie solicitata de proprietarii pentru o garsoniera este de 264 euro, cu trei euro mai mare fata de pretul[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Top 10 evenimente de business

9. Chiriile in stagnare
Chiriile medii solicitate de proprietari pentru apartamentele din Capitala s-au stabilizat in ultima luna, cele mai mici chirii fiind intalnite in Rahova si Berceni, circa 150 euro/luna, arata un raport al portaluluianunturiparticulari.ro.

Chiria medie solicitata de proprietarii pentru o garsoniera este de 264 euro, cu trei euro mai mare fata de pretul mediu al lunii trecute si cu 100 euro mai scazut fata de pretul mediu al lunii aprilie 2008.

8. Cosmote si Romtelecom si-au anuntat rezultatele pe T1
Romtelecom, cel mai mare operator de telefonie fixa de pe piata locala, a inregistrat venituri de 194,8 mil. euro in primul trimestru al acestui an, la un nivel similar cu cele din aceeasi perioada a anului trecut, insa profitul operational a inregistrat o scadere de 20,2%, ajungand astfel la 59,3 mil. euro.

Cosmote, al treilea operator de telefonie mobila pe piata locala, a inregistrat in primul trimestru al acestui an un profit operational de 6,6 mil. euro, in scadere cu 56,3% fata de perioada similara din 2009. Diminuarea profitului operational ar fi fost 27% in cazul in care se excludea Zapp.

7. Profit erodat la UnicreditTiriac
Profitul net al UniCredit Tiriac Bank s-a plasat la 64 milioane lei (16 milioane euro) in primul trimestru din 2010, potrivit IFRS, in scadere cu 50% fata de nivelul raportat in intervalul similar al anului trecut, in contextul unei piete in stagnare si cresterii riscului de credit.Solvabilitatea se plaseaza la un nivel confortabil, de 12,83% potrivit RAS, dupa reinvestirea integrala a profitului net aferent anului 2009.

6. Declin in asigurari
Piata asigurarilor din Romania a incheiat primul trimestru din 2010 cu un volum de prime brute subscrise in valoare totala de 2,29 miliarde de lei, in scadere nominala cu 5,29% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Segmentul care a inregistrat cea mai buna evolutie a fost cel al asigurarilor de viata, care a generat un volum de prime brute subscrise de 419,82 milioane de lei, nivel in crestere cu 6,74% fata de primul trimestru al anului trecut.


5. Piata de IT, in cadere
Piata bunurilor de folosinta indelungata a scazut in primul trimestru cu 24,9% comparativ cu aceeasi perioada din 2009.Sectorul Foto a fost singurul care a avut o evolutie pozitiva comparativ cu primul trimestru din 2009.Electrocasnicele mici si electronicele de larg consum au prezentat scaderi de ordinul unei singure cifre pentru prima data din T4 2008, in timp ce electrocasnicele mari au inregistrat un declin de 13,1%.

4. Noi masuri economice anuntate de Guvern
Mediul privat nu a primit pozitiv masurile de austeritate anuntate de Guvern, printre care se numara impozitarea tichetelor de masa, a depozitelor si a investitiilor bursiere cu 16%.

Impozitarea tichetelor de masa anuntata ca proiect al Guvernului va avea un impact dramatic asupra economiei romanesti, determinand scaderea incasarilor la bugetul de stat, precum si cresterea somajului, conform estimarilor Asociatiei Profesionale a Emitentilor de Tichete.

Specialistii din piata financiara si de capital sunt de parere ca impozitarea depozitelor si investitiilor bursiere cu 16% va descuraja populatia sa economiseasca si, implicit, sa investeasca.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.