Too much monkey bussiness

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.98

nivel: Liceu

Astazi, televiziunea prin cablu (printre alte dezvoltari mediatice cu efecte secundare perverse) s-a-ntors, paraAZdoxal, impotriva vocatiei acestei institutii de a genera idoli. Marilor religii (aproape) monoteiste le-a luat locul puzAZderia de secte marunte, fiecare cu teogoniile lor, cu sisteAZmele complicate si caduce de very important persons ce se aglomereaza ca divinitatile pe fatadele templ[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Too much monkey bussiness

Astazi, televiziunea prin cablu (printre alte dezvoltari mediatice cu efecte secundare perverse) s-a-ntors, paraAZdoxal, impotriva vocatiei acestei institutii de a genera idoli. Marilor religii (aproape) monoteiste le-a luat locul puzAZderia de secte marunte, fiecare cu teogoniile lor, cu sisteAZmele complicate si caduce de very important persons ce se aglomereaza ca divinitatile pe fatadele templelor din Indochina. Perspectivele dispar, figurile par incalecate arAZbitrar si grotesc, istoria se rescrie permanent, figuri care par emblematice sint impinse rapid si programatic spre margine, pentru ca altele si altele trebuie sa eclozeze.

inAZtr-un sezon sint fumate vedete care ar fi tinut altadata doua decenii. Nimeni nu mai pare azi de neinlocuit. E foarte ciudat: pare ca sistemul de VIP-uri (adica acele persoaAZne care apar des la televizor) al lumii de azi a devenit con-traproductiv prin supralicitare si lipsa de credibilitate. Pentru ca toti sint vedete, pentru ca intr-o singura emi-siune pot fi aduse "o suta cincizeci de vedete", pentru ca tu insuti poti fi vedeta (la "Big Brother", poate cea mai monAZstruoasa idee de show aparuta vreodata, caci e un expeAZriment de control asupra persoanei umane care i-o distra pe occidentali, dar pe care noi o stim bine: am avut emiAZsiunea asta, zilnic, timp de patruzeci de ani), nu mai exisAZta, de fapt, vedete.

VIP-ul este un demon marunt emanat de medii din disperarea de a nu mai putea produce zei. OK, daca asa stau lucrurile in entertainment, sint ele oare altfel in lumea "serioasa", culturala, stiintifica etc? Cine sint, azi, idolii culturii romanesti? Ei, aici legatura cu televiziunea e nitel mai slaba. Si tocmai din cauza asta, la o prima aproximare, am putea zice ca, aproape prin definitie, aceasta zona se afla intr-o mare umbra. Pentru oamenii tineri, scriitorii, filozofii sau oamenii de stiinta nu sint vedete. Cel putin pina nu ajung sa aiba plete caAZrunte zbirlite, sa scrie pe tabla E=mc2 si sa scoata limba din rasputeri.

Am intilnit foarte rar insi care sa-si fi faAZcut un idol dintr-un scriitor. Cind eram adolescent si merAZgeam la cenaclul liceului "Cantemir" am cunoscut acoAZlo o fauna ciudata si interesanta: genialoizi de toate felurile care n-au mai facut, apoi, niciodata literatura. intre ei era un oarecare Paul, care de-atunci mi-a mai iesit in cale, din timp in timp, pina azi. E mereu ceva pe undeva in zone culturale atipice, "underground". Pe atunci era marxist infocat (ati fi crezut ca existau marxisti sinceri in anii '70 la noi?
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.